Dün
şu konuyu açtıktan sonra detaylı araştırmalara koyuldum. Henüz herhangi bir doktora gidip muayene olmadım ancak birçok insanda farkında olmadan bulunduğu konusunda fikir edindiğim ve daha birçok ince detayları hakkında makaleler okuduğum uyku apnesinin kendimde mevcut olduğuna kanaat getirdim. (Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim demişler. Kendine hastalık teşhisi koya koya
@Lorkem; sonunda beni de kendine benzetti

)
- - Uyurken nefes darlığı çekiyorum. Normalde horlamam ancak bu hastalık daha farklı bir horlamaya yol açıyor (birkaç kez duydum tam uyurken ya da tam uyanırken) - check.
- - Uykum sürekli bölünüyor, hastalığı araştırdığımda farkında olmadan ve bilincim açılmadan da bölünüyormuş.
- - Özellikle ekşide bununla ilgili çok yorum okudum. Önü alınmadığı takdirde 40'lı yaşlarda kalp-damar rahatsızlıkları baş gösteriyormuş.
- - En önemlisi de uykuda hık diye ölebiliyoruz. (bunun aksine işaret eden yazılar da okudum) Yani öldürmese de, süründürdüğü kesin.
- - Etkileri arasında asla uykunun tam alınamaması, gün içerisinde yeteri dinçliğe sahip olamamak var. (bende de var)
- - Kesin bir tedavisi yok. Kimi hasta ameliyat olmuş ama sonra tekrar nüksetmiş, kimi sürekli cpap adı verilen cihazla ve maskeyle uyuyarak bir nebze rahatladığını yazmış. Herhangi bir ilacı yok.
- - Kilo vermek bu hastalığın doğal tedavisiymiş, obezite faktörlerinden olarak görülüyormuş ama ekşide yine 1.78 boyunda ve 76 kilo birisinin de muzdarip olduğunu okudum. Yani doğrudan bağlantılı da olmayabilir.
- - Teşhis konabilmesi için önce bir KBB uzmanına, ardından da onun yönlendirmesiyle uyku merkezine gidip her yerime kablolar bağlatıp 1 gece gözlem altında uyumam gerekiyor. Korona şartlarından dolayı şu an gitmek istemiyorum.
Ancak er ya da geç yukarıdaki yazdığım durumlara olan kaygılarım nedeniyle ve güzel uyuyamayıp sürekli yorgun olduğumdan gitmeyi düşünüyorum.
Aynı sıkıntıyı yaşayan, bu konuda tedavi gören veya benim gibi muzdarip olan arkadaşlar var mı? Bilgilerimizi paylaşalım.