ozgun58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum sen ne söylediğini bilmiyon yada lafın nereye gittiğini bilmiyon adamın yaptığı hataları söylüyon arkasından var oğlu var bu adam kötü olan hersey var anlamına getiriyon sonrada böyle ,insanlara para vererek en büyük kötülüğü yaparsın diyorsun adamın tüm hikayesini iki üç konuya bakarak çözdünmü kalbini herseyini bildinmi bu tarz davranışın bence çok yanlış ondan sonra bu durumda olanları eğitim ve onurlu çalışma kurtarır demişsin adama onursuz demişssin dolaylı yoldan bu adam bir eğitim alsa bi işte iş yapacak duruma gelse enaz bir sene insanları kötülemek kolay sorunlarına destek olmak lazım paraysa para eğitimse eğitim
Sanirim insanlarda okudugunu anlama sorunu var veya benim dusuncemi ifade etmemde sorun var....

Ben onursuz falan demedim, ekmegi icin emek versin diyorum.
Kisacasi balik vermeyin, balik tutmayi ogretin diyorum. Arkadasa da balik tutmayi ogren diyorum.
Biriden para alarak nereye kadar? Hadi bugun birileri onun faturasini odedi. Peki gelecek ay? Peki ondan sonraki ay? Onu birinden 3-5 para almak degil, calisip kendisi kazanmak kurtarir diyorum. Kisa ozeti bu.
Ayrica birkac mesajda arkadaslar is teklif etmis ama sormadan etmeden direkt redetmis, bilgisayarim yok akilli telefonum yok vs gibi bahanelerle. Belki isi verecek kisi bir bilgisayar bile tedarik edebilir, yeter ki arkadas istekli olsun. Ama o acidan pek istekli gorunmuyor kendisi... En azindan mesajlarinda, hal ve tavirlarinda bunu gosteriyor.
Veya bu arkadas ben x sehrindeyim, burdan bana is ayarlayacak birileri var mi vs desin. Dinlenci gibi ona para verilmesin, is verilsin diyorum.
Baska nasil anlatabilirim bilmiyorum. Bunu da anlayamaycaksaniz, ama soyle ama boyle derseniz de diyecek bir seyim yok.

Daha fazla uzatmayacagim konuyu.