Bu kafa dinimize çok zarar verdi, nurcuların şunların bunların kafasına uyup kendinizi çok düşük görüyorsunuz.
Kuran'ı Allah ummi okuma yazma bilmeyen bir peygambere, ve arabistanda kölelerin de anlayabileceği şekilde gönderdi ki ilk köleler anlayıp iman ettiler.
"Kuran'ı siz anlamazsınız, alimler anlar, siz anlayamazsınız" demek, benim gözümde şirk koşmaktır.
Mevlananın, nursinin ne özelliği var, Allah'la konuşmak için özel dilleri mi var? Bizim okuduğumuz fatiha, onlar okuyunca başka anlama mı geliyor...
Bu gibi görüşler yüzünden bölündük, bu gibi görüşler yüzünden ayrılığa düştük, bu gibi görüşler yüzünden kendine uşak arayan bazı sahte insanlar çıktı ve o insanlar yüzünden "sahte hoca" kavramı çıktı ve o insanlar yüzünden islama savaş açan insanlar "bak şu adam ne kadar kötü" diyerek islamı o insanların yaptığı hatalarla yüzümüze vurmaya çalışıyorlar.
Her müslüman özeldir. Her müslüman kuranı anlar. Kuran 3 duraklı değildir, Allah -> Büyük zat -> İnsan değildir. Allah -> İnsandır.
Bende yazdıklarınızın aksine kuran hariç kimsenin kitabını okumanızı tavsiye etmem.
Yalnızca kuran ve sünnete bakın yeter.
İncil konusuna gelirsek, kendinizi kaptırmadan okumanız yaranıza olacaktır, sıralama bana mantıklı geldi, önce incili vs. okuyup ardından kuranı okuduğunuzda, incil ve tevrattaki hata ve eksiklerin kuran-ı kerim ile nasıl kapandığını, kötülüklerin nasıl iyilikle örtüldüğünü görüp daha tatmin olabilirsiniz.
Umarım istediğiniz sonuca varırsınız.
Din konusu çok zor. Hele ki kitapla çok zor. Hani hepsini okuyun sonra bakın kur'an daha güzel falan da sıkıntı bence. Örnek incil biraz daha yumuşaktır. Sana tokat atana diğer yanağını dön der orada. Kuran'da biraz daha fazla savaş vardır. Ne bileyim efendimizin küçük yaşta ki hatunu gelin alması vardır kafası karışır. Neden evlendi o küçük kızla korumak için hepsi bu. Ama kuran böyle yazmadığı için çocukla evlendi sizin peygamberiniz derler. Ne bileyim kuran da 5 vakit namaz ararlar evet yok. Hatta kuran hz İsa'da Adem'de namaz kılardı der. Ama diğer kitaplar bunu demez. Buradan yola çıkarak dünyada bence incili okuyup hıristiyan olacak veya kuran okuyup müslüman olacak azdır. Bu durum daha çok kafa karıştırır. Diyanete boşa danışmayın. İnanın onlar bizim kadar bilmiyor. Bence din içten gelir kitap ile anlamak zor. Arapça hatim etmek kadar dünyada saçma bir şeyde yok. (Arapça bilmeyen için söylüyorum) Efendimiz Arap diye arapları kutsal sayarlar. Şu dünyada müslümana en büyük zararı arsp vermiştir. Neyse amacım zaten din sohbeti değil. Ayrıca bu foruma uygun olduğunuda düşünmüyorum. Sizin dediğiniz gibi sünnetlere de bakmak lazım. Yoksa kurana göre 5 vakit namazda kılmazdık. Bu kurandan değil sünnetten gelmiştir. Herkese iyi forumlar