Öncelikle geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun. Benzer süreçler geçiyoruz diyebilirim. Yaklaşık 1 yıldır doğru düzgün bir iş yok, Yaş 35 evliyim 1 çocuk babasıyım ve kirada oturuyorum. Size yazdıklarım bizzat kendi aldığım yardımlardır az ama böyle zor zamanlarda 1 TL bile çok değerli, o nedenle bence üşenmeyip başvuru aşamalarına başlayın..
1) Bulunduğunuz Şehirdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı
Bulunduğunuz şehirdeki SYDV giderek durumunuzu anlatın, bir form dolduruyorsunuz. Sonrasında Sosyal yardımdan evinize inceleme görevlileri geliyor ve yaklaşık 1 aylık araştırma sürecinden sonra size 3 yardım çıkacaktır. ( Üstünüzde tapulu ev, araba falan yoksa ) Bu yardımları sırasıyla
1) Elektrik faturası yardımı; PTT'den ödenmek şartıyla faturanızın 80 TL'lik kısmı Devlet tarafından karşılanıyor. Yani 100 lira fatura gelirse PTT şubesinden 20 TL ödüyorsunuz.
2) Çocuk parası yardımı; Benim tek çocuğum var aylık 45 TL çocuk parası yardımı veriliyor ( 2 Ayda Bir 90 TL yatıyor) Sizin 2 Çocuk olduğu için iki ayda bir 180 TL alırsınız
3) Gıda Yardımı; Bir defaya mahsus olmak üzere 1 aylık gıda ihtiyacınızı karşılayalacak gıda yardımı yapılıyor ( Bakliyat, şeker,un, kahvaltılık... )
2) AHBAP Derneği
Ahbap Derneği gerçekten çok iyi bir dernek, başvuru aşaması biraz sıkıntılı ve online olarak yapılıyor çok fazla belge isteniliyor ve ince detaylarla inceleniyor ama buranın faydası gıda yardımın bir defaya mahsus olmaması yani 3-4 ayda bir gıda yardımı yapılıyor. Ben ilk defa aralıkta almıştım geçen yine mesaj geldi, durumunuz halen kötüyse gıda yardımı yapacaz diye..Üşenmeyip ve gururu bir tarafa bırakıp çocuklarınız ve Aileniz için bu dediğim yerlere başvuru yapın hocam, çok zor zamanlardan geçiyoruz maalesef. Büyük yardımlar olmasa da en azından bir açığınızı kapatırlar.. Umarım en kısa sürede toparlanırsınız. Başvurular esnasında takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz..