Hocam belki kötü niyetiniz var belki yok.
Onu Allah bilir
Soruların çok saçma burada demişsin evlenirken mahalle baskısıyla mı evlendiniz diye hitap etmişsin.
Bu çok yanlış bir soru olmuş öncelikle
Bazen insan yükselir bazen düşer öyle bir zaman içerisinde oluyoruz ne kadar plan yaparsan yap planlarını üstünlüğü bir plan mutlaka oluyor
Burada her konuya çocuğa bağlamanız hoş değil!
Tabii ki aile bireyi olarak Aile Babası olarak ailemize Her şeyden önce düşünmek zorundayız buradan farklı bir niyet çıkarıyorsun anladığım kadarıyla ama yanlış düşünüyorsun.
Bazen insanın şansı iyi gider bazen kötü gider İşte o arkadaşın da ve şu an benimle Ve benim gibi ve o arkadaş gibi aramızda binlerce insan var hele şu dönemde
.
Her şeyi hayale bağlamışsın galiba hayalle yaşıyorsun hayalin ötesinde gerçek bir hayat var bakmakta olduğun Sorumlu bir ailen var hayat şartları o kadar zor ki bazen öyle bir duruma geliyorsun
çaresizler içerisinde kalıyorsun Ama bu çaresiliğin içerisinde hiçbir zaman isyan etmiyorsun.
Biliyorsun ki Allah var o her şeye kadir
Ben oraya yorum yazarken onunla aynı duyguları paylaştığımı onun yaşadığı hayatın ta kendisini yaşadığımı paylaştım herhangi bir art niyetle yazmadım zaten zaten söz konusu bile olamaz.
Ama şunu belirtmek istiyorum burada hangi zihniyetle hangi düşünceyle yazdığını bilmiyorum ama gerçeklerle her şeyi hayal dünyası olarak görüyorsun gerçek hayatta neleri beklediğini nelerin
yaşayacağımız hiç kimse bilemez.
Internet konusuna gelince pek fazla bir şey öğrenemedim çok param gitti ama maalesef hep yanlış bilgi hep yanlış şeyler. Gördüm hatta kendi paramla rezil olduğum günler bile oldu.
Yani kısacası Duygular ve düşünceler Her ne olursa olsun insan Berrak olmalı açık ve net olmalı insan.
Buradan çok saçma sorular sorarak arkadaşı ve beni etiket etmen hoş olmamış bu konuda gerçekten de rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum niyetini bilmiyorum.
Her ne olursa olsun ama hoş durmamış yine de ben cevap veriyorum kısaca güzel arkadaşım Allah herkesin gönlüne göre versin
Hocam ben arkadaşın art niyet içerisinde olduğunu düşünmüyorum ki bence gayet iyi bir noktaya değinmiş bende şahsen dediklerine okurken katıldım çünkü dünyaya bir çocuk getiriyorsunuz ve o çocuğa her insan gibi iyi bir gelecek , iyi bir yaşam , iyi bir eğitim vermek istiyorsunuz . Bu dediklerimin çoğunluğunun başında para geliyor bu dönemde paran olmassa huzurun bile kalmaz eğitim , yaşam ve güzel bir gelecek veremessiniz . Yaşıtları parkta eğlenirken oğlunu sanayide çalıştırırsın , yaşıtları akıllı telefonla gezerken oğlunu oyuncak telefonla teselli edersin, yaşıtları özel okullarda eğitim alırken çocuğun o pis tuvaletli , eğitimi ben dersimi anlattım paramı alırım diyen öğretmenlerle dolu yerlere gönderirsin . Bence insan evlenmeden önce eğer tabiki herhangi bir mecburi birsey olmadıktan sonra evlenmeden önce maddi durumuna göz atmalı , işini garantiye almalı , b planı olmalı , oğluna iyi bir gelecek sunabiliyormuyum diye düşünmeli . Evlenecegim nasıl olsa her şey düzene girer diye düşünüp evlenmemeli ,hele hele Türkiye ‘de insanın ekonomik özgürlüğü yoksa evlenmemeli . Arkadaş tam olarak buna değinmiş bence . Art niyet olduğunu düşünmüyorum