Brintellix bana yazıldı ama ben kullanmadım. Yaklaşık 3 sene sonra kendi kendime üstesinden gelebildiğim konuların bu sefer üstesinden gelemeyince Duxet 30 mg. reçete edildi. 1 senedir kullanıyorum. İlacımla çok mutluyum. Herhangi bir sarhoşluk ve uyku hali ilk gün dahil hiç olmadı. Ama her antidepresan ve etkisi kişiden kişiye göre değişen birşeydir. Yani buralarda yorum aramak yerine doktorunuza güvenip ilacınızı kullanın.
Dikkat dağınıklığı ve odaklanma için kesin ve net çözüm ritalindir ( bu benim şahsi düşüncem). Ayrıca ritalinle DEHB probleminizi çözdüğünüzde, hayatınızdaki düzeniniz, başarılarınız, sosyal ilişkileriniz de düzelecektir. Bu da anksiyeteyi ortadan kaldırabilir. Tabi bunlar sonuç olarak ilaç, ilaçların yanına hobiler ve spor eklemelisin. Özellikle su sporları.
1 sene kullandım, ilk başlarda çok uykunuz olsa dahi uyutmaz, sonra biraz alışınca esnersiniz ama uyuyamazsınız, 1.ayın sonunda falan paso uyutur olaylara bakış açınız değişir. Kolay kolay sinirlenmezsiniz, aşırı agresiflik durumunuz minimuma iner, biraz yan etkileri olur en başta aşırı halsizlik, iştah durumunuzda ya aşırı artma ya da aşırı eksilme, 2 3 saat bir sohbet ortamında duramaz sıkılırsınız, 3.ayda baş ağrıları başlar, tam çözülüyor tüm durumlarım derken psikolojik olarak birden fazla şeye inandırırsınız kendinizi daha zayıf ve iradesiz olursunuz. 4.aya bir şekilde geçebilirseniz en dikkatli olmanız dönem tüm herşeye vücudunuz bağışıklık kazanmış olacak yan etkiler sıfırlanacak ama kötü alışkanlıklara meyiliniz artacak, bir köprü veya yüksek bir yerden geçerken içinizde aşırı atlama isteği olacak intihar olarak canına zarar vermek olarak değil de sadece atladığınızda olacak sonucu merak edeceksiniz bla bla bla. 6.aydan sonra bambaşka bir insan olarak bırakabilirsiniz. Tekrar başlamanız durumunda tüm süreçleri aynen yaşayacaksınız. Benim bünyem aşırı kuvvetlidir ve ben bu şekilde bir süreç geçirdim sizi tabiki bilemem ama aktaracaklarım bu kadar

Umarım herşey güzel olur.
Ben farklı bir tanesini kullandım 5mg en düşük doz olmalı. bu ilaçlar suni çözüm için kullanılır ben 2 yıl falan kullandım bırakması da ayrı bir dert ortadan bölerek azalta azalta bırakman gerek. Bir tanıdığım da bu ilaçları 2-3 yıl kullandı sonra bıraktı 6 ay kadar. hastalık tekrar nüksettiği için tekrar başladı. imkanın varsa başlama. daha kolay sorunları çözdüğü de kesin tabi benim amcaoğlu sürekli elini falan yıkardı temizlik hastası tarzı o da kullandı belli bir süre sonra bıraktı şimdi oldukça sağlıklı. tavsiyem kendi kendine sorunlarla yüzleşmen sorunları çözemiyorsan en son bu tür ilaçlarla sorunu çözersin

geçmiş olsun.
Kullanan arkadaşım vardı pamuk gibi oluyordu, panik ataklı, karanlıktan korkan birine dönüşmüştü.
Merhaba geçmiş olsun
Öncelikle yaklaşık 10 yıldır bu hastalıkla mücadele etmekteyim ben dr olmadığım için ilaç hakkında yorum yapamam fakat şunları belirtmek isterim insanlar ilk antidepresanı kullandığında uyuşukluk uyku hali yemek yemede zorluk belirtileri başlıyorum asıl konuya gelmek istiyorum insanlar ilacı hemen içinde sorunun gitmesini bekliyor fakat birçok antideprasan ilk bir iki hafta cok zor durumlar yasatabiliyor bunlar oluncada hemeb bırakıyorlar aman dikkat ilacın faydasını görmek için en az 3 hafta kullanmanızı tavsiye ederim
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak söylemiş olduğum ilacı internette araştırdığımda antidepresanlar arasında en az yan etkiye sahip olan ilaç olduğu söylenmekte. Hatta bu ilaç hakkında ekşisözlük'te 9 sayfalık entrye mevcut. Başlıca yan etkileri uyuz gibi kaşınma baş ağrısı mide bulantısı gibi durumlar olduğu görünmekte. Fakat bunun dışında bu ilacın sersemlik uyku ve kilo problemlerine yol açtığı söylenmiyor. Tabii ki kişiden kişiye değişebilir onda bir şüphe yok. Ancak en az yan etkileri olan bir ilaç olduğu düşünüldüğünde ve yazılan ilacən 5 mg ile başlandığı düşünüldüğünde ilk etapta illaki fazla sarsmayacaktır.
Doktor bu ilacı ve yanında yazmış olduğum B12 vitaminini tok karnına saat fark etmeksizin kullanmam gerektiğini söyledi. Bir ay sonra seni görmek istiyorum Ancak arada konuşma terapisi desteği alsan senin açından iyi olabilir dedi.
Bu konuyu açtım Çünkü kendimde depresif haller hissetmiyordum. Doktorun bu ilacı yazmasındaki sebebi de am olarak anlayamadım doğrusu. Tabii ki işini daha iyi bilir ancak sadece dikkat dağınıklığının ve odaklanma sorunu ile beraber az anksiyetenin orta dereceli depresyon sebebi olduğunu bilmiyordum doğrusu.
Özetle ilacı aldım ben ilaca bakıyorum ilaç bana bakıyor ve kullanıp kullanmama konusunda ciddi anlamda tereddütlerim var. Şu anda her ne kadar az da olsa sorunlarım var ve baş etmeye çalışıyorum. Sorunlara müdahale edilmeyince artar mı bilmiyorum ancak ilaç kullanıp da belki de yıllarca ilaca bağımlı yaşamak da pek cazip gelmiyor doğrusu. Neticede 1 ay sonraki randevu ile (tabi randevu boşluğu olursa) 10mg hatta 20mg a yükselme durumu da var.