Şöyle özetleyeyim; ben trendyolda, amazonda, gittigidiyorda XML alarak dropshipping yapıyorum. Söylediklerinize istinaden şunları söyleyebilirim:
Öncelikle eğer tedarikçi üreten firma ise XML almıyorum çünkü onlarda ciddi fiyat farkı oluyor. Ücretle aldığım da ücretsiz aldığım da XML var ve ben pazaryerlerine ürünleri entegrasyon yaptığım zaman satış yapabiliyorum. Bana XML veren firmalar da satıyor aynı platformlarda, fiyatlarımız arasında uçuk fark yok ama müşteri iki firmadan da alıyor. Bu tamamen satıcı puanı, satıcının mesajlara cevap vermesi, müşteriyle ilgilenmesiyle alakalı. XML aldığım tedarikçiler beni bayi olarak atıyor ve ben de %40 iskontolu olarak ürünleri satın alıyorum ve çoğu zaman %70 kar ile pazaryerlerine koyuyorum (pazaryeri komisyonlarına göre değişir). Ve ne oluyor biliyor musunuz? aldığım tedarikçide ürün 100 tl iken ben 160 tl fiyat da koysam benden alıyor çünkü ben müşterilerim iade talep ettiğinde hemen iadesini yapıyorum (çoğu zaman ürünleri hediye ediyorum, para iadesi yapıyorum), sorulara anında cevap veriyorum, puanım 9'dan aşağı düşmüyor bu yüzden müşteri fazla para vereyim ama güvenebileyim istiyor, satıcıyla iletişim kurabileyim istiyor. Kısacası her malın kendi alıcısı var. Yani Türkiye'de XML veren tedarikçilerin tek sorunu zamanında kargolamaması olur. Doğru tedarikçi ile XML alabilirsiniz.