Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir müşterimizin 2 yıl önce kapattığı banka hesapları incelemeye girmişti. Dikkatli olun sakata gelmeyin. Hesap kapatılsa bile bankalar kayıtları saklıyor, vergi daireleri de gerek gördüğü hallerde bu kayıtları istiyor.

Dediğiniz gibi olsaydı insanlar hesap aç kapat yaparak yolunu bulurdu.

Konuya dönecek olursak geçmişe dönük fatura kesemezsiniz, vergi usül kanununa göre faturalar 7 gün içerisinde kesilmelidir hadi çok zorlasanız aynı ay içerisinde kesersiniz ama geçmiş aydan fatura kesilemez. Aldığınız ödemeler çok dikkat çekecek süreklilik ve tutarda değil risk oranı düşük.
Hocam forumda bir konuda okumuştum arkadaşın biri incelemeye girmiş. Eski kapattığım banka hesaplarından da ödeme almıştım ama inceleme olmadı dedi. Önüme gelen belgelerde eski banka hesabımın geçmişi yoktu diye yazmış onun için dedim.
Biraz şans işi bu işler. İnternetten satış yapıp hiç fatura kesmediğini gördüğüm kişilerde oldu ceza flnda yemediler şimdiye kadar. Benim şuan arkadaşa tavsiyem o banka hesabını kapatıp şuan yaptığı şirketi açtıktan sonra tüm her şey için düzenli fatura kesip ödemesi. Biri şikayet etmedik sürece sorun olacağını sanmıyorum.