yok yok mevzu senlik değil zaten. müslüman geçinenlerin çoğu benzer kafada. okur ama ne okuduğunu önemsemez sadece okumuş olmak, " okudum " demek için okur. benim 7 kez hatmettim hem arapça hem türkçesini diyen arkadaşıma " ne anladın " diye sorduğumda okudum sadece diyordu. anlayarak okumuyor, burada ne anlatmak istiyor demiyor, düşünmüyor, sorgulamıyor, anlamaya çalışmıyor. çoğu müslümanım ve "okudum" diyen bu şekilde okumuştur zaten. senin kastettiğin de belli ki bu. anlayarak okursan, sorgulamaya başlarsın o zaman dinden çıkabilirsin muhabbeti yapmışsın belli ki ama mevzu o. anlamadan okuduktan sonra ne manası var? sormadan, aklına takılanları düşünüp sorgulamadan ne manası var. niye okudun o halde diyince de " sevap " diyolar. enteresan. neyse, kusra bakma alıntı için ama biraz yorum yapasım geldi.
Aynısını e devletten diyanete sordum.
Dedim ki yazıda.
Kutsal kitaplar neden indirildi. Allahın emirlerini insanlara bildirmek onları uyarmak bilgilendirmek anlamasını sağlamak için değil mi dedim.
Aynı soruya kendimce cevap da ekledim
Bunun için indirildi evet. Fakat neden Türkçe mealini okumaya özendirmiyorsunuz. Namazda herkes dualar okuyor veya başka toplumlarda kimse anlamını bilmiyor ve ne demek isteniyor ne anlatıyor bilmiyor.
Buna cevap gelmedi.
Kur'an-ı Kerim in mealini okumak hatim sayılır mı dedim. Çünkü ben anlamak istiyorum. Arapça bilgim yok dedim.
Hayır sadece meal okumuş olursun dediler. Hatim etmek için orijinalini okumak lazım Dediler.
Bu sefer aklıma şu soru geldi. Okumak için Okumak mı ? Anlamak için Okumak mı ?
Valla bizi aşan mevzular bunlar ilim alimi insanların bileceği iş dini konular biraz tehlikeli o yüzden dedim ben arkadaşa