Tamamen trade stratejine ve psikolojine bağlı değişir. Örneğin 10x işlem açabileceğin bir pariteye 50 dolar transfer ettin. Bununla 500 dolarlık işlem açarsan aldığın ve sattığın (shortladığın) coin %10 zarara sokarsa seni likit olursun yani işlemin kapatılır ve 50 doların gider. Eğer coinin sana kazandıracağını ancak %10-%15 ya da daha fazla sert hareketlerde bulunabileceğini düşünüyorsan, 250 dolarlık işlem açarsın yani 5x. Böylece coin %20'lik hareketine kadar likit olmazsın. Bu sadece bir örnekti. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Benim tecrübelerime göre her şeyi önceden belirlemelisin. Giriş yeri, çıkış yeri, stop koyacaksan stop yeri, kar alacağın yer vs. En zor en önemlisi ise zararı kabul edip çıkabilmek. Sen işlemi zararla kapattıktan 5 dakika sonra coin uçabilir. Önemli olan prensiplerine bağlı kalabilmek bence. Sen yapabiliyor musun dersen. Her zaman olmuyor tabi.
Yanıt için çok teşekkürler hocam.
Ben kendimi garantiye almak isteyip %30 ' a kadar likit garantisi altında işlem açmak istesem , borç aldığım tutarın %30'u ile işleme girmem gerekir doğru muyum?
$200 USDT yatırdım. $2000 borç aldım.
Ama $400 ile işleme girdim diyelim sadece.
Geri kalan miktar teminat olarak duruyor ve likidasyon burdan olumlu etkileniyor doğru mudur hocam ?
Teşekkür ederim