Merhabalar,

Aktif olarak ABD şirketime ait olarak Stripe kullanmaktayım. Stripe'a Türkiye'den adınıza kayıtlı hiç bir şekilde POS alamazsınız. Sanal Pos almanız için alınacak ülkenin ID numarasına sahip olmanız gerekmektedir yani isim-soyisim adınıza kayıtlı olsa bile ID numarası ve adres gibi teknik bilgiler ücretli olarak sağdan soldan alındığından dolayı bir ay, üç ay veya beş ay sonra suspend olma ihtimaliniz yüksektir. "Ben bir yıldır kullanıyorum, ben on yıldır kullanıyorum sorun yok!" diyenler olacaktır fakat durum böyle. Aylık 1000$ ciro yaparken sorun olmaz sonra bir gelirsiniz aylık 15.000$'a verirler fake bilgiden elinize suspend'i içerde ki bakiyenizi de çekemezsiniz cezası ile birlikte olan geçmiş sicilinize olur.

Stripe'ın Stripe Atlas adlı bir oluşumu var ABD'de kolayca şirket açabilmenize bu platform ile imkan tanıyorlar uygun fiyatlara ABD'de şirket kurabilirsiniz Türkiye'de eğer girişimci iseniz daha uygun bir şekilde de kurmanıza imkan tanıyorlar bu sayede %100 protect işlem yapabiliyorsunuz.

Unutmayın! Hesabın açıldığı ülkeye ait bir yasal ikametgahınız yok veya oranın vatandaşı değilseniz %100 olarak adınıza kayıtlı %100 yasal bir Stripe hesabı alma ihtimaliniz %0'dır.

Dikkat edelim

Kobiler vb. platformalrdan bahsetmiyorum direkt olarak girişimci olarak sayabileceğimiz gerçekten bir inovasyon üreten kişiler varsa aktif projesini pm atsın ben daha uyguna nasıl şirket açarlar Stripe Atlas'tan anlatırım.

Sevgiler.