Ben 18 yaşında doktora gittiğimde aynı senin olayını yaşadım. Üst çene dardı Alt çenem gerideydi. Ben aparatlar kullandım. bana şey dediler işte ergenlik bittiğinde yani boyun uzaması vs olayı bitince ameliyat olarak yaptırman gerekiyor bu aparat tedavisini yapabiliriz ama garanti vermiyoruz dediler biz kabul ettik ben baya bir kullandım aradan çok zaman geçti ama iki aparatı aynı anda takmışlardı ağzıma üst için her gece anahtarı ile bir tık çeviriyorduk alt içinse üst çene en arka dişlerinden alt köpek dişlerine uzanan bir uzun piston gibi bir aparat taktılar gerçekten çok acılı bir süreç ve acıdan ziyade ruhsal olarak çöküyorsunuz ağzınız büyüyor bu dışarıdan fark ediliyor yediğiniz yemekler hep aparatların arasına giriyor. ağzınız doğal olarak küçülüyor her şeyi yiyemiyorsunuz ama ben şanslıymışım ki büyümem bitmede bu işlemi yaptırmışım tabi o zamanlar kur vs de iyiydi 5 bin tl ye iki aparatı + diş telini takmışlardı. Aparatlara alışman biraz zaman alacaktır ama alışıyor insan. İnsanın en kötü huyu her şeye alışmasıdır derler Alt çene ileri alma aparatının uc kısımı benim üst arka damağımı delmişti onu sende yaşayabilrisin biraz uzun oluyor bazen sen böyle bir durumu hemen söyle kessin yoksa yara oluyor daha kötü oluyor. Allah şifa versin