Bulunduğum bölgeden mi kaynaklı yoksa ülkenin her yerinde aynı sorunu yaşayan meslektaşlarım var mı bilmiyorum ama son zamanlarda yine canımı sıkan bir konu. Arızalı telefon, tablet veya bilgisayarlarını getiriyorlar fiyat veriyoruz yapılsın deniliyor ve yapıyoruz sonrasında gelip teslim almıyorlar. Bununla ilgili araştırmalar yaptım ama hukuki açıdan net bir bilgiye ulaşamadım. Biz bu ürünleri ne kadar süre muhafaza etmemiz gerekiyor ? sonrasında ne yapabiliriz gibi hukuki karşılığını arıyorum.

Bir cihazın ekranını değiştik 400 TL'ye adam 3 ay gelmedi defalarca ara ara geleceğim geliyorum vs diye diye 3 ay bekledim sonra abi gel dükkana konuşalım dedim geldi konuştuk 1 hafta daha gelmezsem sat dedi neyse gelmedi satmak zorunda kaldık ve satıp paramızı kurtardık.

Şuan bir kasa var ekran kartı vs taktık. Müşteri bıraktığında acele ettirdi yoğunduk 3-4 kere geldi acil acil diye hızlandırdık neyse ekran kartı taktık format vs atıldı bakımları yapıldı hazır oda 2-3 aydır gelip almıyor arıyoruz vs geleceğim diyor. Durumum yok şuan diyor almaya vs

Tamam anlayabiliyorum bu insanlar bu ürünleri parası olmadığı için alamıyor belki ama o zaman yaptırmaya bırakma. Bırakıyorsun ve alamıyorsun peşinde koşturma gel insan gibi durumunu anlat bekleyelim bizde.

Şimdi birde işin diğer boyutu var. Bir cihazın ekran değişimini yaptık sim tepsisi yoktu bıraktılarında fotoğraflar ile kanıtlı. Kadın geldi cihazını almaya 3 ay sonra dedi sim tepsisi vardı o nerede abla yoktu vs derken sadece cihazın fotoğraflarını almışız onarırken gösteriyoruz ama vardı diyor. 3-4 ay geçtiği için masa üstündeki güvenlik kamerası kaydıda disk boyutundan dolayı bir zaman sonra siliniyor neyse tamam dedik gittik toptancıdan tepsi aldık koyduk verdik.

Bir cihazın ekranını değiştiriyorsun adam 3-6 ay sonra geliyor cihaz diyelim şifre var adam geldiğinde şifreyi açıyor ekranda sorun çıkıyor toptancına gidiyorsun adam bunu 3 ay önce almışsın diyor yardımcı olmuyor gibi gibi gibi

Ekranlar pahalı 3-5 cihaz olsa milyarlar bağlı öylece duruyor aylarca. Bunun hukiki karşılığı nedir bilgisi olan var mı ? Biz bu cihazları ne kadar süre hukiki olarak tutmak zorundayız ? O süre sonunda satma hakkımız var mı ? Müşteri o sürenin sonunda gelip cihazını istediğin de ne yapılmalı ? bu konuda hukuk bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim.