Bu işi yapanların adını vermeden yazacağım bu yazımı ancak kim olduğunu az çok forumda gezenler zaten algılayabilecektir. 2021 başında forumdaki kullanıcı miktarını arttırmak için -BENCE- üyeliklerin herkese açılmasından sonra foruma doluşan yeni kitle oluştu. Her birinden özür diliyorum ancak neredeyse çoğu henüz 16 17 yaşlarında piyasaya girmeye çalışan çocuklar. Doğal olarak referans için piyasanın çok çok altında fiyat verip iş alıyorlar. Doğal olarak bedeli belkide 1000 tl olan işi 50 100 tl ye indirgiyorlar. Sormak istiyorum hepiniz böyle yaparsanız uzun vadede nasıl para kazanmayı düşünüyorsunuz ? Ticaret puanı kasmak için fiyatı çok aşağıdan veriyorsunuz doğal olarak sizinle yarışmak için sizin fiyatınızın altında veya daha yakınında fiyatlar oluyor. Siz fiyatınızı yükselttiğinizde bu arkadaşlar yükseltecek mi ? Piyasa dibe vurduktan sonra tekrar yükselecek mi ? Yazılımın y sinden anlamayan ticari zekaya sahip ajanslar bu arkadaşları topluyor gelin size ben sürekli iş vereceğim bana o konunuzda yazan fiyattan daha aşağı fiyat verin dahi diyorlardır buna adım kadar eminim. Anlaştıktan sonra bu ajanslar kurumsal kimliklerle iş kovalıyorlar senin veya bir başkasının açtığı ticarete girip parayla destek olabilir miyim diye bakıyorlar. 10 20 tl ye dahi tenezzül ediyorlar yardımlaşma 0.
Yazdığım yorumlar içerisinde bakarsanız konusunun içinde "ücretli" ibaresi geçmeyen çoğu kişiye vaktim varsa yardımcı oluyorum. Anlatıcı öğretici şekilde kod betikleri iletiyorum. Hatta gecenin saat 4 ünde o ajansların dahi konuya girip çıktığını gördüm ancak yardımcı olduklarını göremedim. Bu arkadaşımızın sorununu bire bir discord üzerinde öğreterek anlattım ekstra projesinin içindeki hataları giderdim ve daha fazlası.
Parayı basan her gün bildirim atıyor. Bu bildirim olayı ilk geldiğinde adım kadar eminim coşkun beyin 15 günde 2 bildirim çok can sıkmaz dediği bir yorum vardı. Allah daha çok versin 15 dakikada bir bildirim gelir oldu resmen. Web masterların platformu diye anılan platform influencer ları instagram takipçi satışcılarını topladı içerisine. Emek verenler değil de kitle yönlendirenler kazanır oldu.
Kendim için yazmadım bu yazıyı benim Allah'a bin şükür güzel gelirim zaten var. Ancak forum içerisine giren yeni kitle sonucu olarak düşünüyorum, artık sanki katlanılamaz bir hal aldı. Her yerde iş bilmeyen çocuklar, her yerde 50 100 tl için daha ucuza gidip mağdur olan insanlar dolu hep şikayet hep şikayet.
- Bu mağdur olanlardan biri olmamak için bu yazıyı okuyan arkadaşım sen ne yaptın ?
Hiçbir şey.
Sevgi ve saygıyla. Hayırlı forumlar