Aries adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kardeşim adına şu soruyorum bununla ilgili bilgi almak istiyorum mümkünse kendiside net bir cevap bulamadığı için 2020 yılında 300TL 500TL 600TL olarak 3 defa youtube kanalından ödeme çekti, şuanda şahıs firması açıp genç girişimcilikten yararlanabiliyormu, ve şirketi açtığı gibi bu eski gelirleri beyan edip vergisini ödeyip yoluna sıkıntısız devam edebilirmi. Kolay gelsin.

(Aslında ilk mesajınızda benim anladığım hepsine evet ama, kafası rahat olması için bu mesajı yazmam için tutturdu.)
2020 Yılı kazançları oldukça küçük bence bir sıkıntı olmaz. Şirket kurup genç girişimci yasasından faydalanabilir.

ozanusug adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki hocam iki sorum olacak;
1- Bu genç girişimci desteğinden 18 yaş altı kişiler yararlanabiliyor mu?
2- Bu bahsettiğiniz sadece google üzerinden alınan ödemelerde mi geçerli, örneğin r10 üzerinde satış yaptım, hesabıma belirli bir para geçirildi herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

1- 18 yaş altındaki kişiler faydalanamaz çünkü şirket kuramazlar.
2- R10'dan gelen ödeme açıklamarında xx hizmeti, xxx satın alımı gibi ticari ifadeleri kullanılmışsa sorun olabilir. En temizi gidip bu ödemeleri aldığınız banka hesabını kapatın. Açık banka hesapları zaman zaman denetime takılabiliyor ama kapanmış banka hesapları bir şikayet vs olmadığı sürece durduk yere incelenmez.

Örneğin 2025 yılında bir incelemeye girdiniz. O tarihte aktif kullandığınız banka hesaplarına gelen ödemeleri incelerler, 2021 yılında şirket kurmadan önce kullandığınız bir banka hesabını incelemezler. Çünkü bankaya sorduklarında senin aktif bir hesabın olmadığını söylerler.

Bu kesin bir bilgi değildir, Benim başıma gelen böyle incelemeye geldiklerinde eski kapattığım banka hesap ekstrelerini getirmemişlerdi. Halbuki onlar incelense orada sizin gibi r10'dan gelen ufak tefek ödemeler vardı.