AykutSaglam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçindeki maddelerin bağımlılık yaptığını düşünmüyorum. Sigara içenler olarak her anımızı sigaraya bağladığımız için bırakamıyoruz. Mutlu oldun yak bi sigara, yemek yedin yak bi sigara, üzüldün yak bi sigara, mola verdin yak bi sigara vs. vs.
Sigara içmeyen sağlıklı her insan da ihtiyacı olan nikotini üretiyor. İlginçtir bunuda yeni öğrendim. Doğal nikotin bağırsak hareketlerini düzenliyor, damarları genişletiyor, depresyonu önlüyor, motivasyonu artırıyormuş. Fakat nikotini dışardan almaya başlanınca. Vücut dışardan geliyor nikotin deyip artık nikotin üretimini durduruyor fabrikayı kapatıyormuş Öyle olunca sanırım çoğu bünyede uzun yıllar dışardan gelen nikotin dolayısı ile fabrika bir daha açılmıyor hep dışardan istiyor. Ben bıraktığımda nikotin yoksunluğu hissettiğimi hatırlamıyorum. Kişiye göre içme süresine göre değişiyor olabilir.

Nikotin dışında dedğin gibi yemekten sonra içilen sigara, kahveyle yakılan sigara mutluyken, canın sıkkıken yakılan sigara birer alışkanlık. Bu daha çok bağımlı hale getiriyor bence nikotinden.