Ben kendini daha reel işlerde geliştirmeni tavsiye ederim. Mesela 2009 yılında şuan ki aklım olsa idi asla SEO işine bulaşmazdım. E-ticaret yapardım.
Yaptığın tarz işler sürekli Google ve benzeri teknoloji şirketleri tarafından engellenmeye çalışılan işler. Tıpkı bizim SEO işleri gibi. Sürekli sistemi kandırmanın bir yolunu bulmak zorundasın ve kandırmaya çalıştığın şirketlerin marka değerleri bile milyar USD ile ölçülüyor.
Bak benim yaptığım işlere;
SEO = Google'ı kandırmaya çalışma (Beyaz şapka SEO yap diyenin kalbini kırarım

Beyaz şapka ile maalesef bir yere kadar. En az gri şapka şart.)
Instagram Servisleri= Takipçi ve beğeni yollamak için Instagram'ı kandırmaya çalışma.
Yukarıdaki işler gün gelir de yapılması imkansız olursa, para kazanmak için yine bir sistemin açıklarını aramaya başlayacağım. Çünkü artık davranışsal alışkanlıklarım bu yönde. Halbuki 2009'da internete girerken bir haber sitesi, bir e-ticaret sitesi yahu boşver bir blog sitesi sahibi olarak başlasaydım; şuan farklı bir yerdeydim.
Yoruyor insanı sürekli bir sistemin açıklarını yakalamaya çalışmak. 25 - 35 yaş arası çok keyifli idi ama 35 yaşından sonra yoruyor. Ha diyeceksin "ohoooo daha var benim 18 sene..." Deme öyle... Göz açıp kapayana kadar geçiyor.
Sözün özü: Davranışlarına dikkat et alışkanlık olur. Alışkanlıklarına dikkat et kaderin olur.