Muhtemelen şu ana kadar 100ün üzerinde güvenlik soruşturması yaptım, kayıtlarını oluşturdum araştırdım. Hiç birinde eski sevgiliye dair bir muhabbet olmadı olamazda. O kadar özel hayata giremez kimse. Daha çok sizin hangi işlerde çalıştığınızı, Çevrenize karşı tavırlarınızı varsa tehlikeli davranışlarınızı, Herhangi bir örgüt,cemaat vs gibi gruplarla bağlantınızı, devletin size ne kadar güvenebileceği araştırılır. O kadar derine indiğimizi hiç hatırlamıyorum.
1* Diğer usta form falan doldurmamıştı. Demek ki burada çalışan herkesle ilgili genel bir çalışma yapılmış. Kurum cezaevi olduğu için böyle detaylı bir çalışma yapma gereği duyulmuş olabilir.
Biz çalışırken inşaat bitmiş, cezaevi mahkum dolmuştu. Tamir amaçlı koğuşlara da giriyorduk.
2* Memur ise yeni işe başlamış genç bir memurdu.
3* Güvenlik hassasiyeti nedeniyle işçiler hhakında bilgi memurlara verilmiş olabilir, ancak bu kadar detaylı olması beni rahatsız etti.
örnek vereyim:
Arabalara ilgi duyuyormuşum ancak motorlara ilgi duymuyormuium
Silahlara karşı bir merakım yokmuş
10.000 tl param olsa ilk alacağım şey bir bilgisayarmış.
Eğer size karşı böyle bir şey yapılmışsa mutlaka hakkınızı aramalısınız. Bu memur çevrenizden birisi ise ya dedikodu yoluyla öğrenmiştir bunu ya da sizin verdiğiniz isimler sizin hakkınızda bunları konuşmuştur. Ama yinede belgeye yazılmaz bu kesinlikle. Büyük ihtimalle soruşturmanızı o kişi yapmıştır ama yine de bu şekilde özel hayatınızı ifşa edemez. Bu meslek onuruna yakışmayacak bir durum. Tavsiyem o memur hakkında şikayette bulunmanız. Umarım hakettiğini bulur.
Teşekkürler hocam. 10 yıl kadar eski bir şey olduğu için hiçbir şekilde bu tür girişimler yapmam doğru olmaz, mantıklı da olmaz.
Ben sadece bu karmaşık duruma anlam vermeye çalışıyorum.
Hassas kurumlar ve devletin güvenliği konusunda bazı şeyleri görmezden gelirim, beni ilgilendirmediği için üzerinde durmam. Fakat burada yaşadığım çok uç bir örnek. Her sıradan vatandaş gibi böyle bir olayın mantığını merak ediyorum ve anlamaya çalışıyorum.