Aşağıda kaynak belirterek yaptığım alıntıdaki iki paragraf birçoğumuz için anlam ifade etmeyebilir. Ancak ben bizzat yaşadığım bir olaya değinmek istiyorum.

Bir resmi kurum inşaatında işçi olarak çalışmıştım. Biz çalışırken başımızda bekleyen genç zevzek bir memur bizimle muhabbet ediyordu. "Ben senin hakkında her şeyi bilirim." diye başlayıp özel hayatımla ilgili akla bile gelmeyecek birçok şeyi sıraladı.
Daha sonra yanımdaki orta yaşı geçmiş ustayla dalga geçmeye başladı. Senin dedi, evlendikten sonra bir sevgilin olmuş, adı ***.

Aynen okuduğunuz gibi. Bu resmi süreçler içinde özel bilgileriniz memurların elinde oyuncak olabiliyor. Zaten bizim milletimiz geyik yapmaya dedikodu yapmaya bayılır.
Ben oarad işçi olarak çalışırken memur olmak için güvenlik ve arşiv araştırması formu doldurmuştum. Bildiğim kadarıyla yaşadığımız çevrede ve daha önce çalıştığımız yerlerde bizim hakkımızda araştırma yapıyorlar.
Ancak devletin istihbarat kayıtlarından giydiğimiz dona kadar özel bilgilerimi alıp memurlara verdiklerine o zaman kanaat getirdim.
Bu olayı bizzat yaşamayınca çok tuhaf karmaşık veya anlamsız gelebilir. Ancak aşağıdaki paragrafllarda avukat bu durumu kendince ifade etmeye çalışmış.

Bu bilginin burada paylaşılması art niyet amaçlı değildir. Tam tersine, aşağıda alıntı yapılan avkat web sitesi yazısı ile ilgili kişisel görüş ve tecrübe paylaşımı amacını taşır.

Alıntı
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yönetmeliği; kişinin istihbarat ünitelerindeki kayıtlarının ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından incelenip masaya yatırmasına ve ardından da değerlendirip bir sonuca varılması için izin veriyor. Yani gireceğiniz kamu kurum ve kuruluşunun gizlilik derecesine göre gerek Emniyet İstihbarat gerekse MİT; hakkınızda oluşturduğu, tuttuğu kayıtların “güvenlik soruşturmanız için önem arz edecek olan kısmını” AKTARMAK (İLGİLİLERE YAYMAK) ZORUNDA. Elbette bu aşamda hakkınızdaki gerekli gereksiz tüm kayıtların, kişisel bilgilerin aktarılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde TCK 136 137 suçlarının oluştuğu varsayılacaktır. Sizin ilkokuldaki en sevdiğiniz hayvanı, yazdığınız pastoral kompozisyonu ilgili idari kurum ve kuruluşlarının başındaki memurların bilmesine gerek yok. Zira böylesi kişisel bilgiler güvenlik soruşturmanızla zerrece alakalı değildir.

Siz eğer ki “ben hakkımdaki hiçbir verinin açığa çıkmasını istemiyorum, geçmişime zerrece güvenmiyorum, ilgili kamu kurum ve kuruşundaki ne idüğü belirsiz memurların benim kişisel verilerimin bir kısmına da olsa vakıf olmasını istemiyorum. Hem burası küçük yer, dedikodu yayılır gider.” diyorsanız güvenlik ve arşiv araştırması formunu hiç doldurmayacaksınız. O formu doldurup gönderdiğiniz anda yukardaki senaryolara hazırlıklı olmalısınız.
https://mehmetgorunmez.av.tr/istihba...-sonuclanmasi/