AKBANK 20.000 TL'ye EL KOYDU - (30 - 180 Gün)
1 Hafta önce akşam saatlerinde Akbank ortak ATM'sinden, Ziraat Bankası banka kartına para yatırma işlemi sırasında ATM kitlenmesi sebebiyle 20.000 TL ve Ziraat Bankası kartım banka içerisinde kaldı. Problem sonrasında Akbank ve Ziraat bankasını müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim ve banka kartımı iptal ettirdim. Akşam olması sebebiyle, ertesi gün Ziraat bankası şubesine giderek durumu belirttim ve bir forum doldurdum.

Bugün işlem durumu öğrenmek için, Ziraat Bankası Müşteri hizmetlerini aradığımda ise işlemin sonuçlandırılmış ve eksik bilgi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Ziraat şubesine gittim ve görevlilere bu durumu izah ettim Ziraat bankasındaki görevliler ise paramın 30 - 180 gün arasında iade edileceğini söyledi.

Bu durum ile ilgili 2 yere şikayette bulundum ve 3. şikayetimi ise Tüketici Hakem Heyetine yapacağım.

Sorular:
Tüketici Hakem Heyetine bu işlerle ilgileniyor mu?
Ayrıca işlemi hızlandırmak için önerileriniz nelerdir ?

Yaşadığım sorun ile ilgili Tecrübelerim:
1. Para yatırma veya çekme işlemlerini aciliyeti yok ise kesinlikle kartınız haricindeki farklı ATM'lerden yapmayınız. (Kartınızın ATM'sinde para kalırsa 1-2 gün içinde iade ediliyor. Bankalar arası yazışma durumu olmuyor.)
2. Para yatırma işleminde tüm paranızı yatırıp tek seferde onay vermeyiniz. Paranızı parça parça yatırın. (Ben ilk 10.000 TL daha sonra 10.000 TL ekleme yaparak işlem yaptım. Tüm para gitti.)