cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-Ortalama 10-16dk arası videolar çekiyoruz
2-Videoya göre değişiyor 2.5 dk ile 3.45 dk arasında izlenme oluyor.
3-Kanalı kasım ayında satın aldım.
4-Kanalda Brawl Stars videoları vardı sadece facecam çekilmiyordu seslendirme ile yada sadece müzikli videolar vardı. aşağıdaki örnek gibi

3 tane tutmuş videosu vardı 1,5mn izlenmeli ve 2,5mn izlenmeli ve 300k izlenmeli ama bunlar reynmen şarkıları olduğu için üzerlerinde telif vardı bende sildim kanalı aldıktan 1 ay sonra bundan dolayı PK kapalı şuan saat dolmasını bekliyoruz. ( Abonelerin neredeyse tamamı bu videolardan geliyordu )

Teşekkürler hocam

https://www.youtube.com/watch?v=b9BYWmHPmRk
Birkaç farklı kanalda yaşadığım tecrübelerimi yazayım hem diğer arkadaşlar için de faydalı bir yazı olur.

Eğer farklı bir kategoride youtube kanalı satın alıp kategorisini değiştirip devam ederseniz; aboneler sizi tanımadığı için, içerik, kanal adı, kanal resmi vs değiştiğinden dolayı sürekli abone kaybı yaşarsınız ve bu abone kaybını asla durduramazsınız -ki bu kaçınılmazdır ve en kötü senaryodur. Bu durumu düzeltememenizin nedeni ise yüklediğiniz her yeni video eski aboneler tarafından tıklanır ve onlara hitap etmediği için 10 ile 30 saniye arasında izleyip videoyu kapatırlar. Böyle bir durumda videonuz anında youtube tarafından kalitesiz video olarak algılanır ve daha en baştan o videoyu önermeyi keser yada çok çok az önerir. Tabiki az önerdiği için video izlenmemeye devam eder ve youtube bu videonun artık kesinlikle kalitesiz bir video olduğuna karar verir ve öneriyi tamamen bırakır. Bir umutla ben bu işi tersine çeviririm diyerek düzenli olarak hergün hatta günde 2-3 video atabilirsiniz ancak bunu yapmanız sadece abonelerin daha hızlı kanaldan ayrılmasına neden olur ve bu sefer youtube kanalınızı da kalitesiz olarak algılar ve desteğini yavaş yavaş çeker. Bu youtube'da yaşadığım ilk deneyimimdi ve 60 bin aboneli bi oyun kanalı alıp 30 bine kadar düştükten sonra pes ederek satmıştım kanalı.

Diğer bir senaryo satın aldığınız kanalda aynı kategoride devam etmenizdir.

Bu senaryoda aynı kategoride devam ettiğiniz için kitlenin ne sevdiğini ve neleri izlemek istediklerini biliyorsunuzdur. Aslında tek yapmanız gereken eski videolara ve bu videoların kurgu yapılarına bakarak benzer videolar çekmektir. Ancak burada da şöyle farklı durumlarla karşılaşılmaktadır. Eğer kanal eskiden örneğin bir brawl stars kanalıysa ve kanalda yüzü görünen ve kendini ön planda tutan birisi varsa yine (ilk senaryodaki kadar olmasada) abone düşüşü yaşarsınız ve ekstra olarak kanalın eski sahibini soran yüzlerce yorum alırsınız video altlarına. Ve yine kanalın eski sahibini videolarda göremeyen kullanıcılar videoları kısa süre izledikleri için (10dk lık bir videoyu 1 dk izlemek gibi mesela) youtube yine videolarınızı kalitesi olarak algılar ve ilk senaryodaki gibi davranır. Tabii yine kanalda da abone düşüşü olduğu için kanalınızı da yavaş yavaş kalitesiz olarak algılamaya başlar youtube.

Eğer aynı kategoride devam edecekseniz ve kanalda yüzü görünen kimse yok ise (bu sizin yaşadığınız durum)

Bu senaryoda da önemli olan satın aldığınız kanalın en çok izlenen eski videolarına bakıp aynı kurguda ve içerikte devam etmenizdir. Muhtemelen kanala abone kazandıran videolar sizin bahsettiğiniz o 3 çok izlenen videoydu siz onları kaldırdığınızda kanala abone gelişi tamamen durdu ve sonrasında da farklı bir tarzda içerik çekmeye başladığınız için içeriği kendilerine hitap etmeyen aboneler abonelikten çıktılar ve çıkmaya devam ediyorlar. Eğer yüklediğiniz her video söylediğiniz gibi 3 dakika civarında izleniyorsa beğeni ve yorum alıyorsa kanal için umut var demektir. Çünkü youtube dünya izlenme ortalaması 3 ile 3,5 dakika arasındadır. Yani aslında siz video yüklediğinizde aboneler bir şekilde bunu 3 dakika ortalama izle izliyorlar ve youtube videolarınızı kaliteli olarak algılayıp önermeye başlıyor ancak kanaldan abone çıkışı ve videoyu çok kısa izleyen ve hemen kapatan bi tayfa olduğu için istenilen patlamayı yapamıyor.

Peki abone kaybı ne zaman son bulur ve kanal ne zaman düzelir?

Bunun cevabı aslında oldukça basit. Kanalı satın aldığınızdaki 8000 abonenin hepsini aktif ve sürekli youtube'da gezinen kişiler olduğunu varsayarsak, bu abonelerin tamamına yakını sizin kanaldan abonelikten çıktıktan sonra abone kaybı duracak ve her gün yeni aboneler kazandığınızı göreceksiniz. Aslında siz şu anda abone kazanıyorsunuz ama kazandığınız aboneden daha fazlası kanaldan ayrıldığı için yeni gelen aboneleri fark edemiyorsunuz.

Fakat bu yazdığım şey sizin moralinizi bozmasın çünkü bununla ilgilide yaşadığım bir tecrübe var. Tanıdığım bir arkadaşıma 90 bin abonesi olan bir çocuk kanalı satmıştım ve kendisi bu kanalı tamamen değiştirip türkçe son dakika haber kanalı yaptı. Sonrasında haber yükledikçe ciddi abone kayıpları yaşadı doğal olarak fakat 75 bine düştükten sonra abone kaybı yavaşladı ve haber videoları hem uzun süre hemde neredeyse tamamen izlendiği için youtube videolarını önermeye başladı (aynı zamanda youtube reklamları kullandı ve farklı haber kanallarından izlenme desteği satın aldı) ve şu anda bu kanal 160 bin aboneye ulaştı. Ancak sadece bir kaç gün haber yüklemeyi bıraktığında abone gelmediği için yine eski çocuk kanalındaki abonelerin abonelikten çıktığını görmüştük. Hala yavaş yavaş ta olsa kanalında düşüş devam ediyor o arkadaşın fakat gelen abone sayısı gidenden yüksek olduğu için artık onu etkilemiyor.

Sizde eğer yılmadan ve keyif alarak bu işe devam ederseniz mutlaka iyi yerlere kanalı getirirsiniz. Son not olarakta şunu belirtiyim, kanalınızda şu anda en çok izlenen ilk 5 videoya bakarak o videolara benzer içerikler oluşturmanızı tavsiye ederim. Bunu nekadar sık yaparsanız başarı okadar çabuk gelir. Ve eğer bütçeniz müsaitse mutlaka youtube reklamlarını kullanıp taze kanın daha hızlı vucuda girmesini sağlayın.

Bukadar şeyi nerden biliyosun diyenler olacaktır belki. Bunların çoğunu hem birebir ben yaşadım hem de bana ait olan Poseidon Yayınları'ndan çıkarttığımız "Youtube'dan Para Kazanma Sırları" adlı bir kitabımız var (yazarı değerli kardeşim Afgan Rasulov'dur). Dileyenler internetten bu kitabı satın alarak bu ve benzeri bir çok ince detayı öğrenip kanalını geliştirebilirler.

Tamamını okumuş olanlara saygılarımı sunuyorum