ofizu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda yazan insanları düşünürsek milyon dolarlar dönmüyor. Zaten domain bir hiçtir demedim. Bir çok insan domain adını fetiş haline getirmiş durumda ve iyi bir domain adı ile site açıyor ve içerik girmeden para bekliyor. E, sen domainini çöp yapmışsın, içeriğin yok. Domain adı sana ne yapsın ? Yazdıklarım bu varsayım üzerineydi. Elbette çok büyük firmalar milyon dolar veriyor belki ama ben Türkiyede bir domaine milyon dolar veren duymadım. Varsa bu benim bilmeyişimdendir.
Sizinle hemfikiriz. Domain, içerik ve seo bunlar bir bütündür. Domain piyasası konusunda; Türkiyede milyon dolar bir domaine verildiğini söylemedim. Türkiyede de hacim olarak 10-150 bin dolar arasında yüklü satışlar geçmişte oldu, olmaya devam ediyor. En son cuzdan.com 45 bin dolara satıldı. Bunun gibi nicesi Alanadları ve çeşitli platformlarda satılmaya devam ediyor. Forumda yazan insanlara gelecek olursak, bu forumda öyle insanlar var ki çok ciddi servete sahipler. Bir çoğuyla alan adı ticaretim oldu. O yüzden bu piyasayı küçümsemek doğru değildir. Tabiki tercih sizin, saygı duyarım.