Benim sistemim tamamne manuel çalışan ve basit bir sistem.
Benim sanaş mağazama ürün girişi nadir yapılıyor, o yüzden genelde sadece haftalık veritabanı yedekleyip yedekte bekleyen vps e veritabanlarını aktarıyorum.
Eğer ürün girişi ya da herhangi bir kod değişikliği yaptıysam da yine elle yedekleri yedekteki vps e taşıyıroum.
Ama sürekli güncellenen sunucular için bu işlem rsynch üzerinden çalışacak bir batch scriptle ile yapılabilir.
Cron ile batch günlük olarak çalışıp rsync üzerinden dosyaları yedekte bekleyen sunucuya aktarabilir.
Elimde bu konu ile ilgili hazır kod yok ama internette vardır kesinlikle.
Benim sistem tamamen manuel çalışıyor.
Cloudflare arkasındaki dns i istediğim zaman Almanyadaki sunucudan istediğim zaman Türkiyedeki sunucu üzerinden çalıştırabilirim.
Aynı site aynı şekilde çalışır.
Hatta senkronizasyonu haftalık yaptığım için siparişler de günlük olarak mail ve sms ile telefonuma düşer isim telefon ve adres bilgileri ile.
Herhangi bir şekilde sunucuyu toparlayamazsam o gün içinde gelen ve kargolanmamı tüm siparişlere de telefondan ulaşabilirim.
Yani ticari olarak faaliyet gösteren webden para kazanan herkesin sitesinin bir remote bir de local en az 2 yedeği olması lazım.
Acil durumlar için yedekli planı olması lazım.
Bunu basit siteler için de manuel olarak çok ucuz şekilde kurgulamak mümkün.
Domain dns i cloudflare arkasına al.
Sonra farklı lokasyonlardan 2 hosting al ve ikisine de aynı siteyi kur.
Ana yayın yapan siteyi haftada bir yedek hosting hesabına yedekle.
Verimerkezi çökerse, sunucu bozulursa en fazla 10 dakika içinde yedek hostinge son yedeği kurarsın ve cloud üzerinden dns i değiştirir yayına devam edersin.
Sitenin yayınında sorun olup olmadığını anlamak için de uptimerobot gibi ücretsiz bir sistemi kullanırsın.
Site down olduğunda telegram botu mesaj atıyor.
Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben daha çok hali hazırda bir serverın otomatik olarak kendini başka bir servera 1e1 eşlemesi üzerine birşey arıyorum.(Siz bu kısmı manuel olarak belli zaman aralıklarında kendiniz yapıyorsunuz) Yani dediğiniz şekilde evet işlem yapılabilir, hatta sistem down olduğu zaman bota otomatik olarak suya sabuna dokunmadan cloudflare üzerinde düzenleme yaptırılıp anında sistem ayağa kaldırılabilir.