Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel kardeşim neden anlamıyorsun ? Senin dediğin gibi bir topluma gidip müslüman ol yoksa ölürsün diye bir dayatma yok. Bir yer feth edildiğinde, o yer islama göre şekillendirilince insanlar da hakikati kendileri anlayıp islama geçiyor. Feth ve cihat bu oluyor anladın mı ? Fethettiğin yeri de istediğin gibi şekillendirmek senin hakkındır. O topluluğa fetih yapınca müslümanlar da katılıyor, ilim medreseleri açılıyor haliyle müslüman olmayan halk müslümanlığın dürüstlüğünü,ahlak anlayışını ve güzelliğini görünce zamanla o bölge müslümanlaşıyor ve din yayılıyor anlatabildimmi ? İnanmayan da kendi inancında yaşayıp devam ediyor. 600 yıl cihad eden Osmanlı'nın elinin altında milyonlarca hristiyan huzur ile yaşadı ne çabuk unuttun ? Osmanlı hangi hirstiyanı müslüman olmazsan ölürüsn diye öldürdü ? Huzur içinde özgürce yaşadılar dinlerini... Senin dediğin gibi bir köye veya topluma gidip habire müslüman ol, en sonunda olmazsan ölürsün yok böyle şeyler. Cihad anlayışı benim bu yazdıklarım gibidir. Gelelim senin verdiğin ayete, hiç hayatında tefsir okudun mu ? Kendi kafana göre konuşuyorsun. O ayette Allah Emri-bil Mauruf'u söylüyor. Emri-bil Mauruf nedir ? İyiliklere ve islama yönelt, kötülüklerden alıkoy demektir.Dini güzelce anlat,kırmadan etmeden demektir. Sen her ayeti 0 islam,tefsir ilmihal bilginle kafana göre yorumlayıp öyle inanıyorsun. Ve bu gerçekten öyle üzücüki, islamın nurundan bir habersin. Neyse dediğim gibi lütfen din konuşmayalım konu ile alakası yok.
devam ettirmek istiyorum diyorsan konuyu burada uzatmıyorum özelden haber verirsin seninle dilediğin kadar tartışırız. ama o iş öyle değil diyip geçiyim şimdilik.