cihad tebliğdir. kendi inandıkları yolları insanlara anlatıyorlar ancak insanlar buna inanmayıp bunu yapanları uzaklaştırmak istediğinde arada savaş çıkıyor. şöyle örneklendireyim. 1000 nüfuslu müslüman köyünde yaşıyorsun. 100 tane yahudi geldi köyüne ve her gün denk geldiği müslümanlara inançlarını değiştirmelerini söylüyor. yahudi olmalarını istiyor, yahudiliği anlatıyor. köyündekiler artık sinirleniyor çünkü bunu istemiyor o yüzden bunları kovmak istiyor. ancak bu durumda karşı taraf gitmediği için arada savaş ortaya çıkıyor. yani sözle aktarılmayan bi süre sonra kılıca dönüyor. bu kadar yaşanmış savaşta tek masumun cihad edenler olduğunu düşünmüyorsundur umarım? bugün kampusweb diye site var. her gün incille alakalı tebliğler veriyor internet üzerinden reklamları kullanıp. girdiğin sitelerde random karşına çıkabiliyor. bu da bi cihaddır. ama burada yapabileceğin tek şey reklamları engellemek, karşına çıkmasını önlemektir. ancak o dönemde bu mümkün değil. her adım attığın yerde birileri birini çevirmiş kendi dinini anlatmaya çalışıyor, gitmesini istediğinde de hayır diyip devam ediyor. günden güne yaşadığın yere daha çok bu tip insan doluyor ve bugün suriyelilerin ülkene doluştuğu gibi o ortamlarda da ortamın yapısını bozuyorlar. ben satanistim diyelim ve şeytana tapıyorum. her gün birilerinin kapısını çalsam ve şeytanı anlatsam ne düşünürsün, beni uzaklaştırmak ister misin? nasıl ki sen senin dinine dahil olmayanlara " kafir , yanacak bunlar, yanlış yoldalar " diyebiliyorsan o dönem de insanlar senin dinini tebliğ edenlere, cihad yapanlara bu şekilde yaklaşıyor ve uzaklaştırmak istiyorlar. sonra da savaşlar ortaya çıkıyor.
nisa suresi 95. ayet : " Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturup kalanlar, malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad etmekte olanlara eşit olamazlar. Allah, malları ve canlarıyla cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah bütün müminlere o güzel geleceği vaad etmiştir, ama mücahidleri -çok büyük bir karşılıkla- oturanlardan üstün kılmıştır. "
açıkça diyor ki evinde oturma, git beni anlat, yay düşüncemi, daha çok insana ulaş. e kardeşim millet rahatsız, ulaşmanı istemiyor, sus artık istiyor. napacaksın? adamlar git diyor gitmiyorsun, sayın da günden güne artıyor, napacak insanlar? yoksa siz şey mi sanıyorsunuz. siz bi yerde oturuyordunuz bi anda dur bunlar müslüman hemen gidip saldıralım diyip savaşlar başlıyor, ardından siz kazanınca kaybedenler de size dahil falan mı oluyor? öyle bi şey yok. herkes inancını yaymaya çalışıyor ve bu süreçte insanlar arası savaşlar ortaya çıkıyor. kılıçla kabul ettirme olayı da buradan gelir. sana git denildiğinde gitmiyorsun, savaş ortaya çıkıyor ve kazandığında o bölge senin inancına geçiyor güç sende olduğu için.
her neyse. size kolay gelsin.
Güzel kardeşim neden anlamıyorsun ? Senin dediğin gibi bir topluma gidip müslüman ol yoksa ölürsün diye bir dayatma yok. Bir yer feth edildiğinde, o yer islama göre şekillendirilince insanlar da hakikati kendileri anlayıp islama geçiyor. Feth ve cihat bu oluyor anladın mı ? Fethettiğin yeri de istediğin gibi şekillendirmek senin hakkındır. O topluluğa fetih yapınca müslümanlar da katılıyor, ilim medreseleri açılıyor haliyle müslüman olmayan halk müslümanlığın dürüstlüğünü,ahlak anlayışını ve güzelliğini görünce zamanla o bölge müslümanlaşıyor ve din yayılıyor anlatabildimmi ? İnanmayan da kendi inancında yaşayıp devam ediyor. 600 yıl cihad eden Osmanlı'nın elinin altında milyonlarca hristiyan huzur ile yaşadı ne çabuk unuttun ? Osmanlı hangi hirstiyanı müslüman olmazsan ölürüsn diye öldürdü ? Huzur içinde özgürce yaşadılar dinlerini... Senin dediğin gibi bir köye veya topluma gidip habire müslüman ol, en sonunda olmazsan ölürsün yok böyle şeyler. Cihad anlayışı benim bu yazdıklarım gibidir. Gelelim senin verdiğin ayete, hiç hayatında tefsir okudun mu ? Kendi kafana göre konuşuyorsun. O ayette Allah Emri-bil Mauruf'u söylüyor. Emri-bil Mauruf nedir ? İyiliklere ve islama yönelt, kötülüklerden alıkoy demektir.Dini güzelce anlat,kırmadan etmeden demektir. Sen her ayeti 0 islam,tefsir ilmihal bilginle kafana göre yorumlayıp öyle inanıyorsun. Ve bu gerçekten öyle üzücüki, islamın nurundan bir habersin. Neyse dediğim gibi lütfen din konuşmayalım konu ile alakası yok.