BenLacivert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Hesap yapmanız gerçeği değiştirecek değildir.
Var olan param eriyor ee faiz bunu koruyor vs. desenizde faiz'in haram olduğunu bu durum değiştirmez!
Yıl ve durum ne olursa olsun Faiz haramdır! Açık ve net! Ayetlerle sabittir!
Ayetlerin hükümleri 1400+ yıl önce indirilmiş olsada sadece o zamana has olmayıp 1400+ yıl öncesinden günümüze kadar ve günümüzden de kıyamete kadar geçerliliğini sürdürecektir buda ayetle sabittir. Hicr suresi 9. ayet
Ancak tek bir durum müstesna canınız tehlikeye girdiğinde tehlikeden çıkacak kadar faize bulaşmanızda bir beyis yoktur. inşaAllah

Başka bir açıdan baktığımızda ise sözlerinizin sonunda biraz düşünün biraz demişsiniz.
Ben düşünüyorum Elhamdulillah! Eğer siz gerçekten düşünmüş olsa idiniz bunları yazıyor olmazdınız.
Neden ?
Yağmuru gökten indiren Allah c.c.
Topraktan nebat çıkaran Allah c.c.
Size can veren Allah c.c. ve sayamayacağımız milyonlarca canlıyı yaratan Allah c.c. emir ve yasaklarına ( şeriatine ) uyulmadığı için faiz denen şey var
Yine Allah'ın c.c. gönderdiği şeriatine uyulmadığı için tecavüzler hırsızlıklar cinayetler var
Ne kadar pis şey var ise Allah'ın c.c. şeriatine uyulmadığı içindir.

Tabii bunları ancak gerçek anlamda düşünen akledenler anlayabilirler. Saffat suresi 138. ayet
Keşke bilseydiniz Ankebut suresi 64. ayet
yazdığın yazıda " bu gerçektir " dışında hiç bi sav göremedim. hindu da taşa bi şeyler karaladıktan sonra " bu gerçektir " diyor, diğerleri inanmak istiyorsa inanıyor. arada fark yok benim için. sana asıl gerçeği söyliyim.

"ne hikmet, nasıl bi şans, nasıl bi tesadüf ise koca kainatta tek bir adamın(ibrahim)" soyundan türemiş 3 din, 4 kitap. ve milyarlarca insan buna inanıyor, o kadar. önümüzdeki tek gerçeklik bu. ha bi de bu kitapların ilkinin şans bu ya yahudilere ait olması haliyle diğerlerinde de o kitaptan bi ton bilgi yer alması ( ibrahim'in sümerli oluşu ve kitaplarda sümer döneminde insanlar arası dönüp dolaşan bilgilere, kurallara dair pek çok alıntı olmasından bahsetmiyorum bile)

hal böyleyken inandığın şeyi gösterip " bu gerçektir " demen gerçeğin o olduğunu ispat etmez. inancını, yine kendi inadnığın bi kitaba bakıp desteklemeye çalışmış olursun o kadar. sana mantık dahilinde argüman sundum, onun öyle olması önemli değil burada ne yazıyo o önemli diyip geçtin. haliyle tartışacak pek bi şeyimiz yok gibi gibi. kafalar bir değil. inandığın kitap dahi sana " oku " diyor ilk olarak ancak okuduğunu sorgulamadan sadece kabulleniyorsan okumanın da bi manası yoktur. herhalde " sorgula " da demesi gerekirdi ki sorgulayabilmeniz anca o zaman mümkün olabilirmiş. bu durumda da söylediğime sorgulayıp karşıt bi savı mantık dahilinde oluşturup önüme koyardın ben de keyifle tartışırdım bu konuyu. ancak inancınız orada yazanların " tartışılmaması " üzerine de kurulu olduğu için, seni de anlayabiliyorum

ayrıca inancına bu denli bağlı isen kafir icatlarından da uzak durmanı tavsiye ederim. bilgisayar, internet, telefon, telgraf, ampul, doğalgaz(petrol var olandır, doğalgaz kafir tarafından oluşturulmuş üründür) vs vs. tamamı kafir icadıdır hatta evinde kullandığın doğalgazın çıkarıldığı yerlerde milyonlarca masum katledilmiştir bu süreçler için. hani derler ya, sen talep etmezsen üretilmez diye. sen doğalgazı talep etmezsen bu katliamlar da yaşanmaz örneğin. bunları da bi düşün. tabi düşünmek istersen.