Merhaba

Hesap yapmanız gerçeği değiştirecek değildir.
Var olan param eriyor ee faiz bunu koruyor vs. desenizde faiz'in haram olduğunu bu durum değiştirmez!
Yıl ve durum ne olursa olsun Faiz haramdır! Açık ve net! Ayetlerle sabittir!
Ayetlerin hükümleri 1400+ yıl önce indirilmiş olsada sadece o zamana has olmayıp 1400+ yıl öncesinden günümüze kadar ve günümüzden de kıyamete kadar geçerliliğini sürdürecektir buda ayetle sabittir. Hicr suresi 9. ayet
Ancak tek bir durum müstesna canınız tehlikeye girdiğinde tehlikeden çıkacak kadar faize bulaşmanızda bir beyis yoktur. inşaAllah

Başka bir açıdan baktığımızda ise sözlerinizin sonunda biraz düşünün biraz demişsiniz.
Ben düşünüyorum Elhamdulillah! Eğer siz gerçekten düşünmüş olsa idiniz bunları yazıyor olmazdınız.
Neden ?
Yağmuru gökten indiren Allah c.c.
Topraktan nebat çıkaran Allah c.c.
Size can veren Allah c.c. ve sayamayacağımız milyonlarca canlıyı yaratan Allah c.c. emir ve yasaklarına ( şeriatine ) uyulmadığı için faiz denen şey var
Yine Allah'ın c.c. gönderdiği şeriatine uyulmadığı için tecavüzler hırsızlıklar cinayetler var
Ne kadar pis şey var ise Allah'ın c.c. şeriatine uyulmadığı içindir.

Tabii bunları ancak gerçek anlamda düşünen akledenler anlayabilirler. Saffat suresi 138. ayet
Keşke bilseydiniz Ankebut suresi 64. ayet

pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hala faiz haramdır tartışması sürüyor mu ya faiz günümüzün gerekliliğidir. kural indirildiğinde ortada enflasyon yoktu, 10 un değeri hep 10 du. insanlar 10 birimini faize koyup 11 yapıyor ve kazanç sağlıyordu. buna tefecilik deniyordu. tefeciliği engellemek için böyle bi kural getirildi. günümüzde ise enflasyon yüzünden faiz denilen şey sadece paranın değeri korumanı sağlayan sistemdir. bu yüzden enflasyonun olmadığı ülkelerde faiz eksi dahi olur japonya, almanya gibi. bankaya 100 bin koy, faize yatır 1 ay sonra 100.005 olarak dönüş alırsın en fazla enflasyon mevcut değilse. yani mevcut düzende faiz sisteminin temel sebebi paranı korumanı sağlamasıdır. ben bankaya 100 bin tl koydum, 5 yıl sonra geri çektiğinde 100 bin tl nin alacağı ürün 100 den 50 ye düştükten sonra kim benim zararımı karşılayacak? faizi haram kılan gelsin zararımı ödesin o mantıkla. adalet diyoruz ya, nerede benim 100 birime denk gelen emeğimin karşılığı, niye yarısı yok oldu gitti? biraz düşünün sadece. biraz.