Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam faiz konusunda siiznle aynı fikirde değilim Ama diğer dediklerinize sonuna dek katılıyorum. 45 saat çalışmam gerekirken 58 saat çalışıyorum. Ben sigara,çay,kahve molası vermiyorum. Öğle arası da yok yemeği 10 dakika yiyip yine iş başına bu şekilde çalışıyorum.Gelmiş burada iki tane patron olacak adamlar yok avrupada millet robot gibi çalışıyor yok şöyle yok böyle. Çünkü kendileri euro ile maaş veriyor ya bize avrupayı örnek gösteriyorlar. Ayrıca avrupa da da dedikleri gibi sömürü sistemi filan da yok. Bunları niye diyorlar biliyormusun ? Çünkü evet biz patronlar olarak aç gözlülük yapıp, çalışanın kul hakkına girip paramızı kazanıyoruz diyemeyecekleri için. (Adam olan patronlar hariç tutarım.%1 veya 2 lik dilim)
staj yaparken 300 lira aylığım vardı(yaş 15-16). 2 ay boyunca ödenmedi. en sonunda indim yanlarına dedim siz hayırdır. bu dükkana o kadar mal gelip gidiyor buna para bulan benim 3 kuruşumu niye aylardır ödemiyor. bana söyledikleri şey, biz bunları belki senetle aldık, belki iş karşılığı aldık bla bla bla ve bla.

özetle. insanlara hakkını vermeyen adamlar her zaman bahaneler bulur. karşısındakini haksız göstermek için de dümeni ona göre kırmayı bilir. yaptıkları "sözüm ona patronluk işinin" bi parçasıdır çünkü bu da. boş koy.