OceanSpray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dedikleriniz 10 yıl önce doğruydu belki ama artık değil. FATCA anlaşmasını araştırabilirsiniz. Türkiye de bu anlaşmanın taraflarından birisi. Ancak tabi Türkiye'de vergi uygulaması gelişmiş ülkelerdeki gibi değil. Tek güvenceniz bu olabilir.

Faroe adalarında yaşıyorsanız zaten ABD kazançlarının %30'unu keseceği için onlar için vergi bilgisi girmenin çok anlamı yok. Ben vergi anlaşmasından faydalanmak isteyenlerin bu bilgileri doğru girmesi gerektiğini düşünüyorum.

İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım. ABD kazançları fazla olmayanlar için problem yok zaten. Bilgilerini vermek istemeyenler ABD kazançlarının %30'unu feda etmek kaydıyla vermeyebilir.
Hocam bir kere daha açıklayayım ama bu son olacak.
Konuya yorum yazanlar neden yazdıklarımı anlamamak için ısrar ediyor anlamış değilim.

1: Google, sizden bilgilerinizi isterken Türkiye ibaresini baz alacak. Açık adresiniz TC kimlik numaranız ve vergi numaranız onların umurunda değil. Senin konumun önemli. Senin konumuna göre sana bir oran çıkartıyor ve Amerika'ya diyor ki bak bu adam TÜRK. Senin vergin onları bağlamıyor. Diretme, Amerika tarafından Google'a yapılıyor sana değil.
2: Faroe Adaları bir benzetme hocam. Yani orda demek istedim ki bu sadece sana gelmedi Mabosoni Kabilesine de gitti. Yani bana özel geldi gibi hissedip panikleme.
3: Vergi ve Tc numaran sadece Türkiye sınırlarında geçerli. Oraya yazsan da bir geçerliliği yok. Çünkü kontrol mekanizmaları yok. 111111111 yazsan da bişey değişmeyecek.
4: Konumun önemli konumun. Sen Türkiye ibaresini bastıra bastıra yaz yada işaretle. Zaten ona bakacak Google.

Kaç kişinin TIN bilgileri var burada? TIN nedir onu bile bilmeyen adamlar gidip oraya Türkiye'deki vergi numaralarını yazıyorlar çıldırmamak elde değil. TIN Amerika'ya ait bir vergi kimlik numarasıdır. Şirket kuranlar bilir. Yani O TIN bu TIN değil hocam.
Not : İnsanları yanlış yönlendirme yok burada. Sen doldur hocam oraya açık adresini yaz, TC ni yaz, vergi numaranı yazabilirsin tabiki sorun yok. Ben sadece daha bilinçli hareket edin diye bu konuyu açtım. Düşünmeden hareket ediyor insanlar konunun amacı budur.