Benim gözlemlediğim kadarıyla tamam google iç seoya da önem veriyor. Ama backlinke daha fazla önem veriyor. Eğer adam akıllı bir backlink yoksa sen istediğin kadar iyi iç seo yap index hızın vs. artmıyor sıralaman yükselmiyor. Bu dediğim her sektörde geçerli değil ama birçok sektör de böyle. Google bence emeğe değil bir sitenin başka yerlerde ki popülerliğini öne alıp işlem yapıyor. Site hızına gelince benim sitenin mobilde ki hızı 10-20 puan ama birinci sayfadayım. Siteyi ne yavaşlatıyor diye soracaksanız Google'ın kendi servisi AdSense reklamları. Hız puanın doğruluğuna da inanmıyorum.
Düzenli link ve tanıtım çalışmalarım mevcut hocam onunla alakalı değil site iç seo konusunda da bir sıkıntım yok, yani googlenin 200 tane sıralama faktörü varsa bunun %70 belki tamamlamışımdır. Yani sıralamada olan siteye bakıyorsun hiç bir şey yok çöp içerik desen benden çalmış, resim desen benim logomun olduğu resimler var örnek domain adım var vs vs, adamın linklerine bakıyorsun link yok düzen yok çalışma yok emek yok spam her siteden bir parça almış ama o adam ilk 5 de