Sabahta açtığım konu üzerine günlerdir araştırmalarımı devam ettirdim. ETH 2,00 güncellemesi ile alakalı söylentiler üzerine birçok çelişki mevcut. Bir kesim 4GB ekran kartları ile mining son bulacak, bir kısım ise eth kazmanın mümkün olmayacağını belirtiyor. Ekran kartlarının karaborsada olduğu şu zamanlarda 3-4 katı fiyat ödeyerek mining sistem kurmak isteyen birçok kişide olduğunu biliyorum. Fakat bu konuda önemli bir uyarıda bulunmakta isterim. Neredeyse tüm kaynaklara gözattım ve hepsinde ortak bir cevap mevcut.
ETH kazım malesef mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Bunun yerine faiz'e benzer bir sistem geliştirip ETH'leriniz üzerinden farklı bir farm sistemi oluşturulacak.
ETH dışında başka coin'mi yok diyenler olacaktır. Hiçbir coin bu rakamları size vermeyecektir.
Bundan dolayı şuan mining piyasasına girecek olanlar varsa bu söylediklerimide bir kenara bırakarak iyice araştırmalarını yapsınlar. Size bitmeyecek öyle birşey yok diye kesin bir dil ile telkinde bulunanlar bu işten para kazanan kişilerdir.
Hatta bu konuda şöyle bir haberde bırakayım.
https://www.cnnturk.com/teknoloji/et...ercih-edilmeli
iyi forumlar.