Alicangzl06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu faydalı konu için konu sahibine teşekkürler ben amazona yeni yeni girmeyi düşünüyorum ancak ne yapacak nereden başlayacağım tam olarak bilemiyorum baya video izledim ve kafam iyice karismakla birlikte soru işaretlerini gideremedim, turkiyeden toptan ürün alıp amazon kanada da satmak istiyorum fba yapmak istiyorum yani, süreç nasıl işliyor barkod olayları nasıl oluyor hangi firmayla kargoluyoruz kargo ücretleri ne kadar tutuyor paketleme nasıl oluyor yani bir kolinin ıçine 100 adet hazir müşteriye çıkacak halde paketli ürünü mu koyuyoruz vs vs katı el sabunu satmayı düşünüyorum, bilale anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim ıyi forumlar

Merhaba hocam rica ederim. hayırlı olur umarım sizin için.

Retail yapıcaksınız anladıgım kadarıyla kanada'da listelenmiş satılan yorumu yıldızı olan bir ürüne girmek istiyorsunuz.

Öncelikle;
amazon hesabınızdan bu ürünün asın denilen ürün kimlik numarasını envarterinize ekleceksiniz yani ben bu ürünü satıyorum diyeceksiniz amazon'a.
amazon sizden fatura isteyebilir izin alınması gereken bir kategorisi ise izin almanız gerekebilir.
Fatura için 10 adet alım yapmanız yeterli unutmayın amazon'a kayıtlı olan adresiniz ve ünvanınız faturada olacak.

Ürünü envarterinize eklediniz diyelim. kargo planı oluşturacaksınız.

Kargo planı yaparken amazon size diyor ki kaç adet göndericeksin bu ürünler kaç kolide kilosu ölçüsü nedir diyor.
Sizde bilgileri giriyorsunuz ve size kaç adet ürün göndericeksiniz o kadar etiket'i pdf olarak veriyor bunu kırtasiyeden çıkartabilirsiniz.
etiketleri tek tek ürünlerin üstüne yapıştırıyorsunuz ( barkod varsa ürünlerde üstüne yapıştırın)

ardından size kolileriniz için etiket veriyor onuda çıkartıyorsunuz ve koliye yapıştırıyorsunuz.

upc fedex ile gönderebilirsiniz fakat yüksek fiyat çıkacak aracı kargo şirketleri var kargomix, navlungo firmalarını arayıp fiyat alabilirsiniz.
ben tr'den daha gönderim yapmadıgım için son fiyatı bilmiyorum ama en son kg başı 4.2 dolar ücret ödüyordum.

Kolinizin desi ve kg hesaplanır hangisi fazla ise kargo parasını öyle çıkartılır.

örnek; koli 15 kg desi 18 çıktı diyelim o zaman 4.2 dolar x 18 yapar kargo şirketi ödemeniz gereken tutar bu olur.

sabun kozmetik ürününe giriyor bunun için MSDS belgesi lazım olabilir bunu kargo şirketine sorun gümrükten geçebilmesi için bu belgeye ihtiyacınız var 150-200 tl arasına çıkartılıyor google'da arama yapın birçok firma var msds belgesi veren.

anlatılması gereken çok ince yerler var bunları yazmaya vakit yetmez siz youtube'da kargo planı, envartere ürün ekleme gibi videoları izleyin daha iyi çözeceksiniz.

sorularınız varsa hocam iletin müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım.