Herkese selamlar,
Mali konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Ayda 30.000 TL gelirim var. 300 TL civarında giderim oluyor maksimum. Yıla vurduğumuzda KDV + Gelir vergisi olarak yaklaşık %37 - %40 civarında vergi verdiğimi hesaplıyorum. Bu normal midir sizce? Bunu düşürmek için verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır? Malum iş internette olduğu için fazla gider de olmuyor. r10'da birçok konu okudum %18 + %30 değil maksimum %20 veriyorsunuz gibi şeyler diyorlar ama hesap tutmuyor, ya da bir yerde yanlış mı yapıyorum?
Merhaba Hocam hayırlı sabahlar. Aylık 30 bin lira kazanç sağlıyorsanız ve hiç gideriniz yok ise devlete yüzde 40 lara kadar dayanan gelir vergisi ödersiniz. Bunun sebebi şahıs şirketlerinde gelir vergisinin artan oranlı olmasıdır. Ya bolca gider göstereceksiniz bu oranı düşürmek için ya da limited şirketi kuracaksınız ne kadar kazanırsanız kazanın sabit bir vergi oranı vermeniz için. Zira limited şirkette kurumlar vergisi vardır bu gelir vergisiyle aynıdır. Ancak gelir vergisi gibi artan oranlı değildir sabit bir oranı vardır. Bu da yüzde 22dir. Dilerseniz detaylı bilgi almak isterseniz pm atabilirsiniz Teşekkür ediyorum