Sewki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bana niye atarlandınız onu anlamadım valla, ben size iyi olmuş ohh demedim ki, ben size var olan gerçek bir kanun açıklaması ve bu kanun yüzünden nasıl tekelleşmeye gidildiğinin açıklamasını yaptım. Ve bu kanun yüzünden de artık şaşırmıyorum diyorum yani, yaklaşımınız hiç hoş değil bunu bilin istedim, iyi akşamlar.
Bunda şaşırılcak bir şey yok ki, telif hakkına giren tüm paylaşımlar suçtur. 1 kuruş bile kazanmasa bile youtube'da paylaşım yapılan bir çok içerik telif hakkı koruması kapsamında yer alıyorsa eğer, youtube embed de paylaşşan, video'yu indiripte paylaşsan her şekilde suçtur.

Kanunlardaki durumunu bilmem, fakat bu şekilde ifade etmeniz taraf tutma, onaylama, haklı görme izlenimi uyandırıyor. Birçok insanın mağduriyeti ve konu hakkında görüşleri akıl, mantık ve vicdan süzgecinden geçince ciddi bir hata olduğu ortada.

Kanunlar hiçbir zaman 5100 doğru değildir. O yüzden koşullara göre sürekli güncellenir ve yenilenir. Kanunlarda amaç haksızlığın önüne geçmektir.
Bilim teknoloji ve kültür sürekli değiştiği için eski kanunlar yetersiz kalır. Kanunlardaki ekdikleri fark eden art niyetliler bunu kullanarak haksız kazanç elde eder.
Bu haksız kazanç toplumda genel bir knı olunca tepki de görünce yetkililer yeni kanun çıkarır veya düzenler.

Siz belki iyi niyetli olabilirsiniz. Fakat kanun böyle derken aslında haksızlık yapanları da onaylamı oluyorsunuz.
iyi ki avukat veya hakim olmamışsınız.