pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum sana üzücü bi haberim var. sen osmanlı torunu değilsin, osmanlı ailesinin hüküm sürdüğü dönemde yaşamış sıradan bi köylünün torunusun. haliyle yargılaman, sorup soruşturman gereken temel şey "neden sıradan bi köylünün torunuyum" olmalı. senin sülaleni kim " sıradan " bıraktı. kim eğitimsiz, cahil, sadece tarlada çalışan ekin ekip biçen bi ırgat olarak yaşamasına sebep oldu, neden eğitilmedi senin ataların, neden fark yaratan, senin bugününe dek hayatına tesir edebilecek işleri yapan birileri çıkmadı ortaya. bu noktaya odaklanmalısın. sarayda hayatını yaşayanlara odaklanmaktan ziyade. nasıl ki bugün ingiltere kraliyet ailesine mensup olmayan ingiliz işçiler ben ingiltere kraliyet ailesinin torunuyum dediği takdirde insanlar buna sadece güler, bu osmanlı torunuyum goygoyu da benzer muhabbet. hiç duydun mu ben finlandiya torunuyum, ben almanya torunuyum, ben fransa torunuyum diye bi şey? duyamazsın çünkü saçma. ben fransız, ben alman, ben ingiliz torunuyum sözünü ise duyabilirsin. o yüzden sana tavsiyem, hangi ırka mensupsan onun torunu olmaktan gurur duy ve ona göre kendini yetiştir. ben Türkün torunuyum de örneğin. mantıklı, doğru, güzel olan bu dur. dahil olmadığı ailelerin tebaası, kapıkulu, ırgatı olanların torunusun yoksa muhtemelen.

sen kimin torunusun? sebastian olabilirmi?