İlk olarak siteyi 1 kere bile 1 saatliğine bile yerli firmada barındırırsanız ve daha sonra yabancı firmaya taşırsanız dahi bu adamlar sizin önceki hosting firmanızı bulup oradan her türlü alıyorlar bilgilerinizi.
İkincisi ise durum uzlaştırmacıya kadar geldiyse öncelikle bu uzlaştırmacının Arabuluculuk Bürosundan yollanan tarafsız uzlaştırmacı avukat mı yoksa Karşı tarafın isteği ile görevlendirilen ihtiyari uzlaştırmacı ( Daha çok karşı tarafın çıkarını düşünen ) mı olduğunu öğrenin.
Bunu uyapta arabuluculuk kısmında görebilirsiniz. Bürodan geliyor ise orada görünür. Orada görünmüyor ise cevap bile vermeyin hiç bir şey olmaz. Bu işi çok fazla çakallığa vuruyorlar.
Daha sonra diyelim ki bürodan gelen avukat aracılığı ile görüştünüz veya görüşeceksiniz. Bu kişilere ne anlatırsanız anlatın boş. Kafasında sabit bir fikir ile geliyorlar. İstedikleri şeye evet demezseniz anlaşamadığımızı belirtmek istiyoruz diyorlar. İsterseniz sokakta yatan evsiz olduğunuzu kanıtlayın bu değişmiyor.. O yüzden makul bir fiyat söylemiyorlar ise bırakın davaya gitsin. İnanın paragöz olmayan bir avukat bulup ona bir miktar para ödeyip makhemeyi de kazanırsanız en azından çakallara para yedirmedim dersiniz.
Ayrıca bakıyorum herkes davayı karşı taraf kazanır diyor. Kesin olarak böyle bir şey yok. Kaybeden de çok var böyle dava açıp. Sadece avukatınızın iyi olması ve nasıl ne yol ile yaklaşacağını bilmesi önemli.
Tabi siz eğer adamlar size uyarı attığında inatlaşıp hala kaldırmadıysanız, alayına gider yaptıysanız isterse dünyanın en iyi avukatı olsun sizi kurtaramaz o durumdan. Tamamen manevi suçunuz olmadığı üzerinden gidiliyor çünkü sizi beraat ettirecek karara uzanan yolda.
Kesinlikle karşı tarafı bizzat arayıp konuşmayın. Olay dönüp dolaşıp hayırdır, sen mi yaman ben mi yaman muhabbetine döner ki bunu size karşı ne yapıp edip kullanırlar.
Tüm bunların dışında illa dizi sektöründe site kuracaksanız sizlere tavsiyem gidin Anime yayınlayacağınız site açın. Kore dizileri yayınlayacağınız site açın. Hem bunların kullanıcısı fazladır. Hem de telif neredeyse hiç yoktur. Bugüne kadar bir anime üzerinden asla telif almadım. Çünkü türkiye'de bu animeleri ne kanallar yayınlıyor ne de dijital platformlar. Sadece yakın zamanda Netflix bayi açacak türkiye'de. Bu durumdan sonra içeriklerine telif atabilir. Netflix içeriği de yayınlamazsınız olur biter.