Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Umuyorum sizin dediğiniz gibi kalitelidir. Bilmediğim bir konu hizmet de almıyorum ama şu bir gerçek ki yurt dışında da bu işi yapıyoruz, Hollanda merkezli bir şirketimiz daha var Hetzner fiyatları ile hizmet vermek imkansız, bunu devlet desteği ve parayla ilgisi yok.. Ulaşılması imkansız fiyatlara hizmet verdikleri için elbet bir yerden kısmak zorundadırlar diye düşünmeden edemiyor insan. Devlet tüm veri merkezini hibe etse de mümkün değil.
2017 yılında Hetzner ekibinin bana verdiği cevap
Aslında burada kilit nokta Xeon gibi dc için yapılmış işlemci kullanmıyorlar, kullanan kabinede fazla fiyat istiyorlar ve özellikle kurulum ücreti istiyorlar. O kurulum ücreti fiyat politikasına öyle etki ediyor ki 2 yıl önce aldığım sunucuya fiyatı artmasına rağmen hala aynı fiyattan fatura kesebiliyorlar.
1) We build and own our own data centers. This allows us to control the design of the building, which saves energy. And it's easy for us to add new data centers if we need more space.
2) We do not outsource. We staff our own builders, electricians, hardware assembly teams, software developers, system administrators, and support staff. Even the English teacher (that's me!) is in-house!
3) We build our own servers. We also work with suppliers to by hardware especially designed for our needs. This prevents waste and allows us to buy server components in bulk.
4) We pay attention to the environment. This actually benefits us. Electricity is expensive, so every time that we save energy, we are helping the environment and helping to keep costs low.
5) Automation - we've got some pretty talented staff who are great at automating processes. This means that products are quickly deployed and it saves on staff costs.
6) We don't make you pay for support if you don't want a lot of it. That's why we offer root servers (new models of dedicated root servers, virtual servers, and dedicated servers on our server auction) for experienced administrators. But not everyone is an experienced admin, so we also have managed servers and web hosting packages. So customers only pay for the support they need.
I hope that information helps!
--Katie, Marketing, Hetzner Online
Edit Alman firmaları uptime garantisi verir. Bu garantiyi kesin bir şekilde kullanıcıya sunmazsa, sizin kendi sitenizden kazanacağınız paranın çok fazlasını onlardan çıkarabilirsiniz.
Ben yine de yedek almanın zor olduğunu düşünmüyorum. Bugün Google drive fiyatları bile aldığınız sunucunun yanında hiçbir şey kalır. Çok büyük verilere sahip iseniz zaten bu iş için özel bir firmayla çalışıp yedek alacağınızı düşündüğüm için bir şey diyemem.