Selam dostlar kaç gündür uğraştığım ancak bir türlü çözemediğim sorunumu sizlerle de paylaşayım çünkü bunu yaşayan çok insan var ve gayet basitmiş sorunun çözümü.

öncelikle şunların denenmesi öneriliyor : https://bit.ly/3vdjS6r

ancak ben ne yaptıysam ettiysem çözemedim. Onun yerine şunu buldum microsoft'un sitesinde:
"İlk başta ayarlara giriniz. Ardından hesaplar sekmesine giriniz. Bu noktadan sonra hesaplar sekmesinden karşımıza gelecek olan yeni menüde, kullanıcı hesabı yönetimi yapabileceğimiz yeni bir sayfaya yönleniyor. Burada "Bunun yerine yerel hesap ile oturum açın"seçeneğini seçerek devam ediniz. Henüz yerel bir hesabınız olmadığından, bunu bilgisayarınızda oluşturmanız gerekiyor. Bu seçenekten sonra gelecek olan yerel hesap oluşturma bilgilerini girmemiz gerekiyor. Microsoft hesabımızın ait olduğu e-posta ve geçerli şifre sorulduktan sonra yerel hesap açma işlemi devam edecek, bu yüzden yeni sayfayı gerekli bilgilerle doldurarak son adım ile devam ediyorsunuz. Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gereklidir. "

Burada önemli husus yerel hesaptan aç dedikten sonra sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecek. Kullanıcı adı yazıp ŞİFRE YAZMAYAN İLERLE DİYİP çıkacak uyarıda oturumu kapat diyoruz ve artık şifresiz giriyoruz.