Öncelikle herkese ovh de sunucusu olan yada olmayan (şanslı olduğu için) geçmiş olsun diyorum.
Görüyorumki konuya canı yanandan cok çıkar sağlamak yada ortalığı kızıştırmak adına girenler var olacaktıda doğal olarak mahalle yanarken birileri saçını tararmış çünkü. Herneyse OVH'da herhangi bir sunucum yok bu yuzden şanslılardan görüyorum kendimi ama bu seferlik şanslılardan.
Arkadaşlar bakın bu gibi olaylar tarihte yaşandı hala yaşanıyor ve ileride de yaşanmaya devam edecek. Dilerseniz google dan alın tonla para verin bir deprem olur yada bir felaket herşeyi geçtim cihazın içindeki power suply sorun cıkarır ufak bir kılımcımla 2 dakika içerisinde sadece sizin suncuunuz bile kül olabilir.
Bu gibi durumlar için her zaman bir kurtarıcı planınız olması lazım.
Yedeklerinizi google drive gibi ekstra cloud servislerine günlük olarak almaya calışın. Tek bir sunucuya mahkum yada bağlı olarak çalışma şeklini bırakıp balancer ile dağıtabilecğeiniz virden cok sunuculu sistemler kullanın.
Veri kaybı olan herkese geçmiş olsun diyorum tekrardan.
Normalde eğer böyle bir durum olacaksa muhakkak benim başıma gelir vazgeçilmez murphy kuralını hayatımda ilk defa es geçiyorum sanırsam. Ama şunu biliyorum her zaman bu kadar şanslı olmayabilirim.