digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim gelişmiş bir ülkeye gidersen işçinin kaytarabileceği zamanın bile sınırı vardır. Tuvalette geçireceğin sürenin, çay sigara molasının bile sınırı vardır. İşveren bu molayı tanıdığımda aylık olarak saat üzerinden geri alır.

Almanya da 8 saat çalıştığında Türkiye de 2 gün çalışmış gibi hissedersin. Çünkü orada paranı saat üzerinden öderlerken her saati sonuna kadar çalıştırırlar. Sen kaytarma kültürüne o kadar alışmışsın ki bunu artık normal görmeye başlamışsın. Robot olsa insan olsa farketmez aldığı her saatin karşılığında tam saat performans vermesi gerekir.

Sistem baştan hatalı. Bir sene 52 hafta. 12 ay ise 48 hafta yapar. İşçilerin maaşları saat üzerinden hesaplansa ve aylık olarak değil haftalık olarak ödense senede her sene 1 aylık fazla para alırlar. Ama aldıkları saat ücretinin karşılığında da robot gibi tam saat performans vermeleri gerekir.
Ben kaytarmıyorum hocam. Siz bir insandan bir robotun bile yetişemeyeceği performansı bekliyorsunuz. Siz ve sizin gibi yazan o diğer kişilerin hepsi benim saydığım özelliklerde patronlarsınız. En ufacıcık bir tutar yanınız savunmanız yok, yok avrupada robot gibi çalışılıyormuş, bizim çalışanlar robot gibi değilmiş yahu böyle bir sebep bahane olabilir mi allah aşkına ? Sen avrupa klasmanında maaş verip, iş şartları sağlıyormusun da adamdan robot olsun istiyorsun. Baştan aşağıya şu konuya giren her işveren saçmalayıp çekip gidiyor. Çünkü savunucak diyecek birşeyleir yok. Onlarda işçinin hakkına girmeyi, vicdanlarına öyle kılıf uydurarak hallediyor.