Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kimsenin çığırtkanlık yaptığı filan yok. Sizin ödediğiniz vergiler, eleman giderlerinin ise konu ile hiç alakası yok. Dünya üzerinde 8 saat çalışmayı tam tamına çalışarak geçirebilecek insan evladı yok. Robot bile o kadar süre çalışsa eskir bozulur. Nasıl böyle bir örnek verebiliyorsunuz bunu aklım almıyor. Bir işveren için önemli olan verilen işin zamanında ve eksiksiz eleman tarafından yapılmasıdır. Bunda bir sorun yaşamıyorsanız sizene elemanın muhabbetinden çayından molasından? Adam isterse 7 saat hiç çalışmaz 1 saatte sizin istediğiniz herşeyi eksiksiz yerine getirir. Yani 8 saatin her dakikası zaten yapacağı ne işi olacak elemanın ? Saçma örneklerle desteklemişsiniz olayı. Ayrıca ben çay,kahve,sigara tek bir kez bile içmiyorum. Çay molasından dolayı 2,3 saat fazla yazarsın ama 45 saat çalışacak adama 58 59 saat çay için çalıştırmazsın değil mi ? O yüzden ( Dürüst,ahlaklı işverenleri tenzih ederim ) bana hiç bu tarz patronları gelip burada savunma.

iyi günler.
Hocam kimseyi savunduğum yok. Demek istediğim şey çığırtkanlık yaptığınız olay son zamanlarda çok arttı. Evet 58 59 saat çok fazla süreler bunları bende tasvip etmiyorum ama sizin anlattığınız gibi işin detayına bakılırsa, hiçbir çalışan çalıştığı işte memnun kalmaz.

Sen olaya işçi gözüyle bakıyorsun. 8 saatlik çalışma süresinin 1 saatinde çalışır 7 saatinde yatar isterse gibi bir kafa yapısı olamaz. Mesele bu zaten. Kaç tane işçi 8 saatinin 7 saatini verimli bir şekilde geçiriyor da bu şekilde ses çıkarıyorsun? Sen elini vicdanına koy, patronun senin maaşını gününde yatırsa, sigortanı maaşından tam yatırsa, primler verse çalışma saatini 45 saate çekse sen yine 8 saatin 7 saatini bırak 5 saatini hakkıyla çalışmayacaksın.

Patronunu savunmuyorum dediğim gibi. Senin patronun çakallık peşinde ama bir şey konuşurken, biraz da dürüst olmak gerekli. Bu ülkede devlet memuru da beyaz yakalı da sokakta simit satan insan bile çalışma saatinin tamamını hakkını vererek yapmıyor.

Aslında olay basit. Rahatsızsan, çıkışını istersin. Ama istemiyorsun, çünkü ülkede hiçbir şey düzgün değil. Demek istediğim şey bu. Sen bugün çıksan işten yarın gittiğin diğer yerin kesinliği yok. Hadi girdin bir işe yine aynı sorunları yaşayabilirsin.

Zaten benim kendi maliyet kalemimi saymamın sebebi genelleme yapman yüzünden. Ama diyorum ya o kadar ince bir ipte yürüyoruz hepimiz. Şimdi ben herkesin çalışma şartlarını üst düzey seviyeye çeksem ve 8 saatlik hakkımı sonuna kadar kullansam da rahatsız olacaksın. Bu söylediğim çizgiyi anlayabilirsen, ne demek istediğimi anlayacaksın.

Selametle kal.