Merhaba Dostlar,
Bu zamana kadar ticimax, ideasoft ve tsoft firmalarını eminim benden daha iyi tecrüben eden olmamıştır bu konuda ciddi anlamda iddialıyım

Allah bu firmaların eline düşmanımı düşürmesin! Teknik destek anlamında şahsi fikrim hepsi birbirinden beter. En ufak bir şey için dahi ekstra ücret talep edip dururlar. Sebep? Çünkü yazılımı satın almadınız, kiraladınız

Bu nedenle maalesef eliniz mahkum! Pazarlık dahi yapmıyorlar çünkü sizin onlara muhtaç olduğunuzu biliyorlar. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorlar. Köprüyü geçtikten sonra maalesef iş işten geçmiş oluyor. Şimdi çıkıp içinizden birileri bu firmaları illa ki savunacaktır ama savunulacak hiçbir yanları yok bunu bilesiniz. Siz siz olun bu tür paket yazılımlardan uzak durun. İmkanınız varsa eğer özel yazılım yaptırın. İnanın bu para düşkünü firmaları denedikten sonra bin pişman olup kendime özel yazılım yaptırdım 50.000 TL’ye mal oldu fakat hem ömürlük bir yazılıma sahip olmuş oldum hem de yıllık kiralama bedellerini ve tüm diğer sorunları göz önünde bulundurup mantıklı bir şekilde değerlendirecek olursak şu an çok akıllıca bir adım attığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Keşke bu kadar geç kalmasaymışım. Şu an çalışmakta olduğum firma, projem için bizzat özel bir yazılımcıyı benimle ilgilenmesi için görevlendirdi. Arkadaşın alanında oldukça profesyonel olduğunu düşünmekteyim. Leb demeden leblebiyi anlayabilen birisi

Şükürler olsun 1. yılımızı geride bıraktık ve her şey 10 numara 5 yıldız bir şekilde ilerliyor. En kötü ihtimalle benim gibi bütçesi olmayan kardeşlerimiz gözünüzü seveyim Opencart alanında profesyonel birisini bulun daha uyguna mal ettirin ama kendinize ait ömürlük bir yazılımınız olmuş olsun. Yoksa inanın sinir stresten kendinizi işinize odaklayamazsınız. Hem kendinizi yiyip bitirirsiniz hem de projenize odaklanamadığınızdan başarınıza etki edecektir.
Ben 1.5 sene ideasoft ile çalıştım. Altyapısı kitap sektörüne uygun olmadığı için yüksek ihtimal tsofta geçeceğim. Tsoft'un kitap sektöründe bulunan referansları oldukça iyi çünkü. Özel yazılım yaptırmak, iyi ve sağlam bir sistem kurdurtmak en aşağı 50-75.000 TL. Bunu söylüyorum çünkü adam akıllı bir özel yazılım yaptırmazsanız sürekli problem çıkacak ve bunun için en az 1 eleman çalıştırmanız gerekiyor. Neticede eninde sonunda dediğim rakamlara ulaşacak. Onun yerine tsoft'un özel tasarım, 3 kargo entegrasyonu ve kitap websitesine uygun altyapısı için 19.000 TL teklif ettiler. İlerde daha iyi cirolara ulaşırsam özel yazılımda yaptırırım fakat belli yerlere gelmeden özel yazılım yaptırmak bana daha zorlu olacakmış ve maliyetli olacakmış gibi geliyor.
Neticede sektörden sektöre değişir durum ama kendi açımdan şuanda bir e-ticaret firmasıyla çalışmak daha mantıklı geliyor.