Madem polemiğe girdiniz. Size öyle cevap vereyim.
1) Benim seçeneklerim ile cevap vermek zorunda değilsiniz ama başkalarının seçeneklerine müdahil oluyorsunuz bu biiiiiiir.
2) Konuyu açan arkadaş genelleme yapmış (benim sorunum tek şu konular vs. gibi değil de genel durumlar için demiş), ona cevap veren arkadaşta konu ile alakalı kendi derdini yazmış buna engel olamazsınız bu ikiiiiii.
3) Hadi diyelim engel oluyorsunuz mesleğiniz ne sizin? Adamı deli yerine koyup psikolağa git diyorsunuz? Ne haddinize? Bana kalırsa asıl siz bir psikolağa görünün o zaman. Bu üüüüüççç
4) "Yukarıda konuyu açan arkadaşın sorusuna verdiğim cevapta bir anormal durum yada katilmadiginiz birsey varsa nezaketle ifade edebilirsiniz. Bunun dışında size veya değerlerinize bir saldırı olmadığı müddetçe farklı şeyler yazmak hem konuyu açan arkadaşa hem de konuya muhatap olan sair kişilere saygısızlıktır." cümleniz ile kendiniz çeliştiniz. Bahsettiğimiz arkadaş katılmadığı durumu yazmış ama siz yaptığı yoruma deli muamelesi çektiniz. Yapamazsınız Bu döööörtt
5) Konu her ne olursa olsun (siyaset, ticaret, bilgi alış-verişi) burada her türlü şahsa hakaret gelebiliniyor. Arkadaşın siyasatten dili yandığı için derdini söylüyor. Şahsen benimde bu forumda sırf başka görüşü destekleyen adamla ben karşı karşıya kaldığımda "Vatan Haini" damgası yedim. O deli yerine koyduğunuz
@hdfilm27; arkadaşta bu derdini açıklamış. Konuyu çarpıtmayın diyorsunuz bu arkadaşın konusuna müdahil olarak siz çarpıtıyorsunuz YA-PA-MAZ-SI-NIZ. Bu da beş olsun.
Sayı saymasını öğrenmişsiniz bu bir seviye ama karşılıklı konuşabilmek için öğrenmeniz gereken daha çok şey var;
1) "başkalarının seçeneklerine müdahil oluyorsunuz" konusunda ilgili kişinin nesine müdahil olmuşum? Siz kaşılıklı konuşulanı okumadınız mı yoksa daha vahimi okuduğunuzu anlamada probleminiz mi var? Ben "hakaret varsa moderatörden öte hukukta da hak aranmalı" diyorum, birisi buna "beni de dav etsene askeri ücrete isyan ediyor diye" diyor sonrasında içine çekmeye çalıştığı konuları polemik ve konudaki sair kişilere saygısızlık olmasın diye es geçiyorum. Bu durumda da başkasının seçeneğine müdahil mi olmuş oluyorum. Biraz onurunuz varsa "müdahil olduğum" problemli durumu paylaşır mısınız.
2) "Konuyu açan arkadaş genelleme yapmış" evet forum kurallarında "genelleme yaparken InternettinHoca'nın cevabını alıntılayarak ona cevap yazın" kuralı varsa haklısınız. Eğer yoksa muhakeme probleminiz bu yazdığım cevapları da algılamanıza imkan vermeyecek.
3) "mesleğiniz ne sizin?" dyerek kapak yaptığınızı sansanız da ben psikolojik danışmanım... Ve psikoloji alanında bir uzmanım... Peki siz bu mantığa sahipken "hangi meslek elamanı olarak" beni psikologa sevk ediyorsunuz?
4) "katılmadığı durumu yazmış" değil, benle ilgisi olmayan dertlerini benim cevabıma tepki olarak vermiş problem bu (anlayabilirseniz). Deli muamelesi de yapmadım, sadece uzman desteğinin iyi olacağını söyledim ama bu ikisi arasındaki farkı kavramanız biraz zor olabilir.
5) "Arkadaşın siyasatten dili yandığı için" yanması yada sizin "Vatan Haini" damgası yemeniz sizle ilgili bir durum. Ben ne bir sendika yetkilisiyim ne yargı ne de her hangi bir parti mensubu bile değilim. Yani arz makamı değilim. Dertlerinizi benim üzerimden kusmanız sağlıklı değil. "müdahil olma" kısmına tekrar cevap vermeme gerek kalmadı sanırım.