Hocam sizin seceneklerinizle cevap vermek zorunda değilim bu bir.
İkincisi bir konuyu konuşurken o konu ile ilgili ve konuların sınırları ile konuşmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Üçüncüsü, her şeyi konuşurken bir siyasi taraf olarak değil, aynı ülkede yaşayan bir vatandaş olarak karşımızdaki insanı anlamaya çalışmamız gerekiyor.
Yukarıda konuyu açan arkadaşın sorusuna verdiğim cevapta bir anormal durum yada katilmadiginiz birsey varsa nezaketle ifade edebilirsiniz. Bunun dışında size veya değerlerinize bir saldırı olmadığı müddetçe farklı şeyler yazmak hem konuyu açan arkadaşa hem de konuya muhatap olan sair kişilere saygısızlıktır.
İktidar tarafını deslemek ve muhalefeti desteklemek meselesi değil, konuşma ahlakı ve bir arada yaşayabilme kültürünü hazmetmek bunu gerektirir.
Bilişsel yaklaşımda bu tür davranışlar bilişsel çarpıtmalar olarak tanimlanan, bilişsel düzeyde problemlerin göstergesidir.
Burada ki tema da "kişinin manevi şahsiyetine hakarettir" yada "hakaret"... Yani o garip söylemler hakkında fikrim olmaması değil problem, bu yukarıda saydıklarımdır.
Madem polemiğe girdiniz. Size öyle cevap vereyim.
1) Benim seçeneklerim ile cevap vermek zorunda değilsiniz ama başkalarının seçeneklerine müdahil oluyorsunuz bu biiiiiiir.
2) Konuyu açan arkadaş genelleme yapmış (benim sorunum tek şu konular vs. gibi değil de genel durumlar için demiş), ona cevap veren arkadaşta konu ile alakalı kendi derdini yazmış buna engel olamazsınız bu ikiiiiii.
3) Hadi diyelim engel oluyorsunuz mesleğiniz ne sizin? Adamı deli yerine koyup psikolağa git diyorsunuz? Ne haddinize? Bana kalırsa asıl siz bir psikolağa görünün o zaman. Bu üüüüüççç
4) "Yukarıda konuyu açan arkadaşın sorusuna verdiğim cevapta bir anormal durum yada katilmadiginiz birsey varsa nezaketle ifade edebilirsiniz. Bunun dışında size veya değerlerinize bir saldırı olmadığı müddetçe farklı şeyler yazmak hem konuyu açan arkadaşa hem de konuya muhatap olan sair kişilere saygısızlıktır." cümleniz ile kendiniz çeliştiniz. Bahsettiğimiz arkadaş katılmadığı durumu yazmış ama siz yaptığı yoruma deli muamelesi çektiniz. Yapamazsınız Bu döööörtt
5) Konu her ne olursa olsun (siyaset, ticaret, bilgi alış-verişi) burada her türlü şahsa hakaret gelebiliniyor. Arkadaşın siyasatten dili yandığı için derdini söylüyor. Şahsen benimde bu forumda sırf başka görüşü destekleyen adamla ben karşı karşıya kaldığımda "Vatan Haini" damgası yedim. O deli yerine koyduğunuz
@hdfilm27; arkadaşta bu derdini açıklamış. Konuyu çarpıtmayın diyorsunuz bu arkadaşın konusuna müdahil olarak siz çarpıtıyorsunuz YA-PA-MAZ-SI-NIZ. Bu da beş olsun.