@InternettinHoca; hocam fazla polemiğe girmeden sadece tek bir soru soracağım. Bana sadece
Evet yalan veya
Hayır yalan değil cevabını verseniz benim için kâfidir.
Yukarı da alıntıladığım arkadaşın yapmış olduğu bu yorumu yalan mı doğru mu?
Polemiğe gerek yok. Sadece merak ettiğimden soruyorum.
Hocam sizin seceneklerinizle cevap vermek zorunda değilim bu bir.
İkincisi bir konuyu konuşurken o konu ile ilgili ve konuların sınırları ile konuşmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Üçüncüsü, her şeyi konuşurken bir siyasi taraf olarak değil, aynı ülkede yaşayan bir vatandaş olarak karşımızdaki insanı anlamaya çalışmamız gerekiyor.
Yukarıda konuyu açan arkadaşın sorusuna verdiğim cevapta bir anormal durum yada katilmadiginiz birsey varsa nezaketle ifade edebilirsiniz. Bunun dışında size veya değerlerinize bir saldırı olmadığı müddetçe farklı şeyler yazmak hem konuyu açan arkadaşa hem de konuya muhatap olan sair kişilere saygısızlıktır.
İktidar tarafını deslemek ve muhalefeti desteklemek meselesi değil, konuşma ahlakı ve bir arada yaşayabilme kültürünü hazmetmek bunu gerektirir.
Bilişsel yaklaşımda bu tür davranışlar bilişsel çarpıtmalar olarak tanimlanan, bilişsel düzeyde problemlerin göstergesidir.
Burada ki tema da "kişinin manevi şahsiyetine hakarettir" yada "hakaret"... Yani o garip söylemler hakkında fikrim olmaması değil problem, bu yukarıda saydıklarımdır.