@civilengineer; Yeni attığım içerikler 10-20 dakika içinde indeks alıyor.
Resmini gönderdiğiniz bu alan sadece çok geç indeks alan siteler için midir? Orada, sizin de işaret ettiğiniz "sayfa değişti mi" sorusu var. Senaryo şöyle; eski tarihli bir içeriğimizi güncelledik evet. Google bir süre sonra geldi ve yeniden indeksledi. Bu indeksi yaparken, başlığı, spotu, metni yeniden değerlendirip, sıralamayı buna göre mi sağlıyor? Yoksa, zaten indekslediği bir içerik olduğu için yeni bir değerlendirme yapmıyor mu? Bu yeni değerlendirmeyi yapması için "dizine eklenmesini iste" yapmıyor muyuz?
Ben bu alanı şöyle değerlendirmiştim; "dizine eklenmesini iste" diyerek google'a diyorum ki, "ben içerikte güncellemeler yaptım, sen bu yeni başlığı, spotu, metni değerlendirmeye al, eskisini unut."
Bu konuda teknik bir bilgiye sahip olmadığım için öğrenmeye çalışıyorum, enteresan sorularım için kusura bakmayın :-)
Hocam şöyle diyeyim; içeriğine yeni başlıklar ve metinler eklediğim yazılarımda, eklediğim kısımlardan da bir süre sonra sıralama ve hit almaya başlıyorum. Yani örnek vereyim:
"Elmanın Faydaları Başlıklı" bir yazım vardı, , "Elma Kabuğu Yenir mi?" diye bir alt başlık keşfettim ve onu da yazıma ekledim diyelim. Bu ekledim alt başlık ve altındaki anahtar kelimeler Google aramalarına kısa sürede yansıyor. Yani Google bırakın içeriği, yorum güncellemelerini bile indeksler. Hatta onun için zaten sitesine para verip yorum yaptıranlar var içeriği güncel tutmak için.
Ben güncellediğim içerikler için o butonu hiç kullanmadım. Dediğim gibi hiç bir sitemde indeks sorunu yaşamıyorum hızlı bir şekilde indeks alıyor sürekli güncel siteler oldugundan. Ama sanırım 3-5 sayfadan oluşan hizmet ya da mal satış sayfaları vs. Google indeks konusunda sorun yaşıyorsa orayı kullanmaları işe yarayabilir.