Konu sahibi arkadaşa teşekkür ederim, güzel bir tartışma başlatmış.
Konu her yıl güncellenmesi gereken içerikler üzerine açılmış. H1 değiştirmeme görüşüne katılmıyorum. 2020 yılı içeriğini 2019 başlığıyla kullanmaya devam edemeyiz.
İçeriklerini her yıl güncelleyen ilk 3 teki rakiplerimi incelediğimde yazının yayınlanma tarihine ellemediklerini ve update tarihinin yazıda gözüktüğünü gördüm. Google yayınlanma tarihini gösteriyor. Fakat yinede adamlar ilk sıralarda.
Potansiyeli olan eski tarihli içeriklerimizi tek tek tespit ettik. Bu içeriklerimizde çeşitli paragraf düzenlemeleri, ara başlık düzenlemeleri, fotoğraf, maddelendirme, h2 ve h3 düzenlemeleri yaptık. Aynı zamanda başlıkta da güncellemeye gittik ve kaydet'e bastık.
Peki bu işlemin ardından yapılması gereken bir şey var mı? Örneğin search console'a girip, ilgili düzenlenen haberin linkini aratıp "Dizine Eklenmesini İste" yapacak mıyız, yapmalı mıyız?
Yapmazsanız da Google zaten hızlı indeks alan bir siteniz ise bir kaç güne en geç arama sonuçlarına yansıtıyor. Benim otoriter sitelerimdeki seo metalarında yaptıgım değişimler çoğu zaman ertesi güne yansıyor.
Ancak bu kadar hızlı reaksiyon gören bir site değilse yapabilirsiniz hızlı sonuca gitmek için. zaten Google'da bunu belirtiyor search console'da, değişti ise dizine eklenmesini iste diyor