Sosyolox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Başıma ilginç bir olay geldi. Amazon satıcılı bir DJI Mavic Mini 2 sipariş ettim ve 2 aya yakın süre boyunca kullandım. Bu süre zarfında iade hakkım halen devam ediyordu. Drone'u uçururuken yanlışlıkla benden kaynaklı bir nedenle düşürdüm ve tek kolu kırıldı. Akabinde Amazon Türkiye'yi arayıp, nereye servise gönderebileceğimi sordum ve bana kutudan çıkan katalogda servis adresinin yazdığını ve sistemde bir kayıtlarının bulunmadığını söylediler. Bende kutunun diğer evimde olmasından dolayı bir üşengeçlik yaşadım ve iade koduyla Amazon'a kırık ürünü poşete koyup geri gönderdim. Buradaki amacım beni arayacaklarını düşünmem ve "Bu ürün kırık, servise yönlendiriyoruz." demelerini beklememdi. Yani onlar servise göndersin, bende prosedörle uğraşmayayım dedim. Fakat iş beklediğim gibi olmadı ve Amazon kırık ürünü gönderdikten 2 gün sonra, aldığım tutarı kredi kartıma iade etti.

Şaşırdım, çünkü kullanıcı hatalı oluşan hasarlarda firmalar iade kabul etmez. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok mu şanslıyım .
Niyetini iyi kötü niyetli düşünmemişsin dolayısıyla iade aldılarsa ne mutlu sana.