Pi Netwok'un tamamen kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Telefonlarda Mining Yapılamaz. Google ve Apple politikaları ve yapılandırmaları bunu engelliyor. Zaten telefondan mining yapabilsek bile 1 işlemi işlemek 50 60 yılımızı falan alır. Pi Networkun pc nodesine geldiğimizde ise o da tamamen palavradan ibaret. Bir kaç gb dan oluşan boş bir .dat dosyası indirtiyor. Resmen insanlarla dalga geçiyorlar. İlk bloğun işlendiği tarihten itibaren her işlem gün gün veya saat saat kaydedilmiş biçimde blok zinciri olması gerekiyor. Tamamen telefonunu pc'ni açık tut bunun karşılığı pi coin verelim diyor gibi bişey. Kısacası dolandırıcılıktan başka birşey değil. Ha şöyle derseniz ki piyasaya sürülmedi ADA gibi kazım yapılmadan işlem yapılabilmesi ve coinlerin ağda eşit paylaştırılması için böyle bişey yapılıyor ? Sadece gülerim. Coinleri basit bir şekilde yakıp borsaya sürmek dururken neden böyle saçma bir işle uğraşsınlar ve neden çakma node yapsınlar ? Tercihi size bırakıyorum ama tecrübelerime göre dolandırıcılıktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. İyi forumlar.