Merhaba arkadaşlar,
2020 haziran ayında forumdan bir pdf sitesi almıştım. Ve bu siteyi 2 ay kullanıp bu işe girmekten pişmanlık duyarak başka bir arkadaşa satmıştım bende. Aradan 4 ay geçtikten sonra birisi beni şikayet etmiş ve benim jandarmalıkta ifadem istendi. İfademi verdim. Aradan 1 2 ay geçti sanırım.
Karşı tarafın iddanamede yani benim websitesinde Kadınlar sağdan erkekler soldan kitabının kapağını paylaşmamdan dolayı suç duyurusunda bulunulmuş sanırım böyle yazıyordu.
Ardından dün uzlaştırmacı bir hanımefendi beni arayıp karşı tarafla uzlaşmam için aramızda görüştü. Karşı taraf benden uzlaşmak için 33 bin tl para istedi. Bende kabul etmedim dava yoluna gidilcek büyük ihtimalle.
Bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgisine yardımına ihtiyacım var. Beni suçlama yaptıkları kitabı sitenin benden önceki sahibi eklemiş, ayrıca sitede uyar kaldır prensibi mevcut. Siteyi ben kullanırken sürekli mailleri kontrol edip telif hakkı ihlali olan içerikleri kaldırıyordum. Karşı tarafın avukatıyla görüştüm anlamak istemiyor illede 30 bin diyor bende kabul etmedim.
Bu konularda hiç tecrübem yok siteyi aldığım fiyat sattığım fiyat ve kazandığım para düşük ve makul seviyelerde benden istenen para çok uçuk ve hayali geldi bana. Ayrıca öğrenciyim. Bana ne önerirsiniz, forumda bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? 2 ay kadar kullandım bu işin iyi yerlere gitmeyeceğini anlayıp siteyi başkasına devrettim. Ancak aradan 4 ay geçtikten sonra böyle bir olay geldi başıma.